//Plugins sense CDN ?>


Ingredients:
Per a l’esqueixada de bacallà:
1/2 kg - Bacallà esqueixat i dessalat
Olives
Oli
Sal
Pebre
Tomàquets madurs
Ceba
Pebrot
Mongetes
Vi blanc de garnatxa fred
Per a l’entrecot de vedella:
Entrecot de vedella
Oli
Sal
Pebre
Pebrot verd i vermell
Vi negre de criança
Preparació:
Esqueixada de bacallà amb vi blanc de garnatxa
Talleu la ceba, el pebrot i el tomàquet a trossets petits.
Per altra banda, hem d’esqueixar el bacallà, el desfem amb els dits en la direcció de les seves fibres i el posem en un bol amb oli. Després escorreu el bacallà, talleu-lo a trossets petits i barregeu-lo amb el tomàquet, la ceba, el pebrot, les olives i les mongetes. Amaniu-ho amb oli abundant, sal i pebre.
Aquest plat s’ha de servir fred. I podem maridar-lo amb una copa de vi blanc de garnatxa fred de la DO Empordà. Recomanem el Garnatxa blanca dl Castell de Peralada.
Entrecot de vedella amb vi negre de criança.
Salpebrem l’entrecot i el posem a la planxa.
Per a fer l’acompanyament, tallem el pebrot i el fregim en una paella amb oli.
Afegim una mica d’oli a l’entrecot i el girem; quan creguem que ja està cuit l’apartem del foc.
Aquest plat s’ha de menjar calent i podem maridar-lo amb vi negre de criança de la DO Empordà, com el Gran Recosind Criança negre del Celler Santa Maria.