TORNAR

Esqueixada de bacallà i entrecot de vedella amb vins de l'Empordà

Dilluns, 26 maig 2014. 13:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui us presentem una doble proposta: un primer plat de peix (esqueixada) i un segon plat de carn (entrecot de vedella), maridats amb vins de l'Empordà: un vi blanc de garnatxa i un vi negre de criança.

Vi blanc (garnatxa) DO Empordà

Entrecot de vedella

Ingredients:

Per a l’esqueixada de bacallà:

1/2 kg - Bacallà esqueixat i dessalat

Olives

Oli

Sal

Pebre

Tomàquets madurs

Ceba

Pebrot

Mongetes

Vi blanc de garnatxa fred

Per a l’entrecot de vedella:

Entrecot de vedella

Oli

Sal

Pebre

Pebrot verd i vermell

Vi negre de criança

Preparació:

Esqueixada de bacallà amb vi blanc de garnatxa

Talleu la ceba, el pebrot i el tomàquet a trossets petits.

Per altra banda, hem d’esqueixar el bacallà, el desfem amb els dits en la direcció de les seves fibres i el posem en un bol amb oli. Després escorreu el bacallà, talleu-lo a trossets petits i barregeu-lo amb el tomàquet, la ceba, el pebrot, les olives i les mongetes.
Amaniu-ho amb oli abundant, sal i pebre.



Aquest plat s’ha de servir fred. I podem maridar-lo amb una copa de vi blanc de garnatxa fred de la DO Empordà. Recomanem el Garnatxa blanca dl Castell de Peralada.

Entrecot de vedella amb vi negre de criança.

Salpebrem l’entrecot i el posem a la planxa.

Per a fer l’acompanyament, tallem el pebrot i el fregim en una paella amb oli.

Afegim una mica d’oli a l’entrecot i el girem; quan creguem que ja està cuit l’apartem del foc.

Aquest plat s’ha de menjar calent i podem maridar-lo amb vi negre de criança de la DO Empordà, com el Gran Recosind Criança negre del Celler Santa Maria.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.