TORNAR

Fideuà

Dijous, 2 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia Montserrat ens ensenya a preparar una fideuà. N'hi ha moltes menes i de molts gustos però us proposem lade peix, i si voleu la podeu fer negra. El truc està en aprofitar caps de peix que tiguem guardats per fer un bon suquet. Hi ha força ingredients però no patiu que no té cap complicació. Ja ens explicareu com ha anat.

La fideuà

Ingredients per a 8 persones

Per fer el caldo de peix:

sobres de caps de raps i de lluç (va bé aprofitar els que els que tenim de quan comprem peix fresc, no ens els mengem i els guardem al congelador)

potes de cranc grans que venen congelades i que donen molt gust de marisc

Per la fideuà:

una sípia fresca amb la seva aigua i la seva tinta (si volem que sigui una fideuà negra)

un quilo de sípia congelada neta (que resulta més barata)

dues cebes grosses

uns quants grans d’all

un pot de tomàquet fregit de mig quilo

oli abundant

sal i pebre

i el pernot

¾ de quilo de fideus

Elaboració

Primer es passen per la paella els peixos senzills, caps i potes, amb una mica d’oli i seguidament els posem a bullir amb l'aigua necessària per fer el caldo dels fideus (una mica més d’un litre) i que bullin una mitja hora i el caldo es deixa refredar.

En una paella a part passem els fideus per oli amb una mica d’all i els reservem, ben escorreguts.

Mentrestant, a la paella on farem els fideus es fa un sofregit amb la ceba, els alls i el tomàquet, algunes vegades i poso un pebrot verd trinxat que va molt bé amb els peixos, i quan ja est tot cuit i rosset s’hi tiren les dues classes de sípia, amb la tinta inclosa per fer la fideuà negra. Les sípies que estiguin talladetes a trossets petitons, i hi afegim la culleradeta (mida de cafè) de Pernod.

Quan ja s’han acabat de coure les sipietes s’hi pot tirar el caldo colat i que també bulli una estoneta per acabar de donar el gust i que s'agermani tot. Si ens sembla que n’hi ha massa en reservem una mica, i ja l’afegirem si cal. Aleshores ja es poden tirar els fideus que prèviament haurem passat per la paella, escorreguts i fregidets no tarden gaire a esta cuits, però això a gust de cadascú, més o menys al dente.

A l’hora de servir es pot acompanyar d’una picada d’all i oli per qui en vulgui. Hi ha qui s’hi posa maionesa amb all, que també hi dona bon gust.

Bon profit!


3 Comentaris

E

Edd

Londres

4 de juny 2009.22:21h

Respondre

He trobat aquesta recepta amb el Google, i la acabo de preparar (amb uns quants canvis per no poder trobar tots els ingredients aquí), i m’ha sortit boníssima - gràcies!

E

Eulàlia

Igualada

6 d'abril 2009.21:13h

Respondre

segur que devia ser molt bona!!! Gràcies iaia!

J

Joan

Copons

2 d'abril 2009.18:08h

Respondre

Secció molt pràctica! A més totes les receptes queden ben guardades una darrera l’altra a la secció! És com un llibre de cuina casolà online. gràcies per explicar-ho tan amè, sembla més... Llegir més fàcil i tot!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.