TORNAR

Fricandó de farcellets de vedella amb pastanagues i moixernons

Dijous, 14 maig 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui la iaia Montserrat ens planteja una variació del típic fricandó de vedella. Es tracta d’un fricandó de farcellets, més complet i molt més gustós. No és un plat excessivament laboriós, però requereix certa atenció. Qui s’atreveix? Ja ens ho explicareu!

Fricandó de farcellets de vedella

Ingredients

1 kg de vedella (que es pugui tallar ben fina)

6 cebes

mig quilo de pastanagues

4 o 5 tomàquets

mig quilo de carn picada de porc amb pebre o botifarra crua

unes quantes avellanes

moixernons (si són secs els haurem de deixar una estona en remull)

3 ous dus

2 pomes golden

farina

oli, sal i pebre

Elaboració

Tallem la vedella ben fina per poder fer els farcellets i la salpebrem.

A part fem una mica de sofregit amb una de les cebes i hi afegim la carn picada, els ous dus tallats a trossets, una o dues pomes golden ben tallades (depèn de la mida de les pomes) i les avellanes picades.

Anirem farcint els farcellets i hi posarem un escuradents perquè no s’obrin; els enfarinem i els fregirem a la paella amb abundant oli. Els reservem i fem servir el mateix oli per fregir la resta de les cebes i els tomàquets.

Quan la ceba i el tomàquet s’han fregit, hi afegim aigua, la suficient com perquè després es cobreixin els farcellets; amb aquesta aigua fem un caldo. Ho passem per un colador xinès i posem el suc i els farcellets en una cassola a fer xup xup, juntament amb les pastanagues tallades a rodanxes i els moixernons.

Hi podem afegir una picada d’ametlles o pinyons, però ho afegim cap al final perquè no se’nse agafi.

Els farcellets estaran cuits quan els notem tovets.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.