TORNAR

Galtes de porc

Un plat suculent i complert

Diumenge, 14 abril 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui la iaia Nuri ens proposa un plat elaborat amb galtes de porc. Aquesta meslosa car s'acompanya de moixernons, i s'aromatitza amb canyella, llorer i farigola. Bon profit!

Ingredients

8 galtes (si poden ser desossades)

8 grans d’all

1 porro

2 cebes (mitjanes)

2 pastanagues

2 tomàquets madurs petits

1 branca d’api

1 fulleta de llorer

¼ de branqueta de canyella

1 branqueta de farigola

1 pot de moixernons assecats

1 got de vi blanc

½ litre de brou

Elaboració

Agafem una safata d’anar al forn hi posarem: un fons de ceba tallada a Juliana, els 8 grans d’all, el tomàquet, l’api a daus i la pastanaga a rodanxes; hi escamparem la farigola, el llorer i la canyella. Al damunt hi posarem les galtes salades i empebrades. Hi tirarem a sobre un raig d’oli.

Ho enfornarem a uns 200 graus durant una hora, vigilant que no s’agafi; quan falti un quart d’hora hi afegirem el vi blanc. Passat aquest temps, traurem les galtes i les reservarem. Desgreixem la cassola (en treiem l’oli).

En el pot de la batedora trinxem les verdures ajudant-nos una mica amb un raig de brou perquè corri bé el túrmix. Ho passarem pel xinès posant-ho a la cassola, afegint-hi el brou (si cal), així com els moixernons prèviament remullats, fent-hi fer el xup-xup fins que comprovem amb un punxó que les galtes ja són tendres. Rectifiquem de sal i pebre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.