TORNAR

A Igualada 160 vehicles ja paguen la zona blava a través del mòbil

Èxit de l'arrencada de l'AparcApp

Dimecres, 7 maig 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En només dues setmanes més de 160 vehicles ja s’han donat d’alta com a usuaris de l’aplicació aParcApp, que permet pagar l’estacionament a les zones blaves d’Igualada des del telèfon mòbil.

L’empresa igualadina que ha desenvolupat l’aplicació, aParcApp Solutions SL, valora molt positivament el ritme d’inscripcions d’aquests primers quinze dies. A més destaquen que des de l’entrada en vigor del sistema, el passat dia 23 d’abril, no s’ha registrat cap incidència, el sistema ha funcionat tal i com estava previst i ha comptat amb la col·laboració dels revisors del parquímetres.

En total s’han donat d’alta de l’aplicació 130 conductors, algun dels quals ha registrat més d’un vehicle, i la primera impressió per part dels nous usuaris és molt positiva. La majoria en destaquen la comoditat, ja que no han de desplaçar-se fins al parquímetre, no necessiten calcular prèviament l’estona d’estacionament, i poden activar-la i desactivar-la amb un sol clic. També valoren que l’App informi d’on hi ha places d’aparcament lliures.

Per a descarregar-se l’aplicació només cal disposar d’un smartphone de sistema iOS o Android i baixar-se l’aplicació gratuïta aParcApp. Un cop instal·lada l’App, els usuaris reben a casa seva un adhesiu per enganxar al vidre del cotxe i facilitar, així, la tasca dels revisors. Descarregar-se l’aplicació és totalment gratuït, i l’usuari només pagarà 15 cèntims per cada ús, una quantitat que s’estalvia gràcies al fet que el sistema permet ajustar el temps d’estacionament i no pagar ni un minut de més.

Igualada, ciutat pionera

La implementació del nou sistema és una realitat a Igualada gràcies a un acord entre l’Ajuntament d’Igualada, que gestiona la zona blava a través de l’empresa municipal SIMA, i l’empresa aParcApp Solutions SL que ha desenvolupat aquesta tecnologia puntera. Amb aquest acord, Igualada es converteix en la cinquena ciutat de Catalunya on és possible pagar a través d’un smartphone. Però, a diferència de les altres ciutats, l’aParcApp ofereix informació de l’estat d’ocupació de les diferents zones d’aparcament.

Igualada ha estat la primera ciutat en implantar l’aParcApp, però aviat s’utilitzarà també a d’altres ciutats catalanes. En aquest cas l’usuari no s’haurà de baixar una App per a cada municipi, sinó que el telèfon ja detectarà la zona d’ubicació i, per tant, la mateixa App servirà per a totes les poblacions. Segons les previsions de l’empresa creadora de l’aplicació, a mitjans del 2015 més del 15% dels usuaris de les zones blaves ja pagarà a través del seu sistema, una xifra que es preveu que es dispararà a finals de l’any que ve, gràcies a l’efecte boca orella i a la generalització de l’ús dels smartphones.

Tecnologia igualadina

AparcApp neix de la iniciativa d’un grup d’amics interessats en la innovació tecnològica: Roger Farrés, Àngel Ruiz, Josep Maria Taribó, Pol Senserrich i Pepe

Ramos. Tots ells compartien els maldecaps amb què es troben els usuaris a l’hora d’aparcar a la zona blava: no disposar de diners en metàl·lic, l’error de lectura de targetes de crèdit als parquímetres, l’angoixa de veure que s’acaba el temps d’aparcament i les multes que això pot comportar.

Va ser per això que aquest grup d’anoiencs, professionals de diferents sectors, van decidir arrencar l’empresa aParcApp Solutions SL l’any 2012 i tirar endavant el

repte de desenvolupar aquesta App. L’empresa té seu a Igualada i es va fundar amb l’assessorament d’IG-Nova Empresa, del departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada.


1 Comentaris

D

David

Igualada

7 de maig 2014.09:44h

Respondre

Estic donat d’alta, però encara no hetingut la possiblitat de fer-la servir..Bona inicistiva, segurque serà un èxit!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.