TORNAR
PUBLICITAT

Igualada valora una cimera amb el Consell sobre la recollida selectiva

L'ens comarcal recorda que fa anys que no es reben diners per fer campanyes

Dijous, 16 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
 Els pèssims resultats de l'Anoia a nivell de recollida selectiva preocupen a les autoritats. Ahir, el primer tinent d'alcalde igualadí, Josep Miserachs, va admetre que la caiguda del percentatge les diferents fraccions és un problema seriós, però que "no es pot arreglar només sancionant"

Des que el 2008 a Igualada es van registrar 6.368,8 tones en la recollida selectiva, les xifres no han parat de baixar. El 2013 van ser 4.437,84 tones. En bona part ha estat per la crisi, però també per "un canvi d'hàbits" admet el responsable de l'àrea i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Josep Miserachs. El percentatge de la recollida selectiva sobre el total de residus del 2008 ha caigut quasi un 8% i ara se situa en 21,84%. Segons el regidor "és sorprenent i preocupant el percentatge, però no només es pot arreglar amb sancions". També avança que "ens reunirem amb el Consell Comarcal" per tractar la situació.

Miserachs recorda que s'ha engegat una campanya de civisme enguany, que hauria d'ajudar a corregir les actituds de la ciutadania. Apunta també que "estem mirant si hi ha criteris en la classificació de les diferents fraccions que no quadren i distorsionen els nombres". A nivell de generació de residus, en canvi, Igualada està vora de la mitjana catalana i anoienca: 1,42 kilograms per habitant i dia. La classificació la lidera Cabrera d'Anoia. Cada habitant d'aquesta vila genera almenys el doble de residus que un igualadí.

Per la seva banda, Lourdes Oliveras, responsable de Medi Ambient del Consell Comarcal, apunta a una conjuminació de factors al fet que l'Anoia segueixi a la cua de Catalunya en recollida selectiva. Oliveras puntualitza que el Consell no s'ocupa de la recollida selectiva en poblacions com la pròpia Igualada, Òdena, Calaf o Vilanova del Camí. Assenyala que de totes les fraccions, l'autèntic problema de la comarca és "en la fracció orgànica, on anem molt malament". Una part de les xifres de la recollida d'aquesta fracció també cal matisar-se, ja que "molts particulars tenen eines d'autocompostatge".

Hi ha molts factors que intervenen i és difícil poder corregir a curt termini perquè repunti el percentatge anoienc. "El robatori de paper i cartró n'és un" explica la consellera, i el cert és que cap població anoienca arriba a la mitjana catalana de recollida neta d'aquesta fracció, que és de 32,66 kilograms. Pujalt, la vila que més s'hi acosta, es queda en 29,53. Lourdes Oliveras considera que el problema de fons és clar: en els darrers exercicis "no hem rebut cap diner de la Generalitat per poder fer campanyes com les que fèiem fins el 2009".


1 Comentaris

P

Pere

3 de juliol 2015.08:09h

Respondre

Igualada es cutre per tot.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.