TORNAR

Incorpora facilita feina a més de 23.700 persones en risc d’exclusió

La UEA ha signat un conveni per a aquest projecte

Dijous, 4 novembre 2010. 01:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El programa Incorpora de l’Obra Social 'la Caixa' promou la integració laboral de persones en situació d’exclusió social i amb dificultats especials per accedir a una feina. Entre aquests col·lectius hi trobem, prioritàriament, immigrants, majors de 45 anys sense experiència laboral, discapacitats i joves amb dificultats per trobar una primera feina.

Des de la seva posada en marxa, Incorpora ha permès la contractació a l’empresa ordinària de 23.746 persones en risc d’exclusió social a Espanya. I més de 9.700 ja s’han vinculat activament a aquesta iniciativa.

Amb l’objectiu d’assegurar l’èxit tant de la persona com de l’empresa, 'la Caixa' potencia la figura del tècnic d’inserció laboral (358 a tot Espanya). Aquest adquireix especial rellevància dintre del procés de recerca de feina, contractació i el seguiment que es fa posteriorment del rendiment professional del beneficiari.

El tècnic d’inserció laboral, una figura clau, és l’encarregat d’establir el contacte entre les persones que cerquen feina i les companyies que estan disposades a incorporar persones en risc d’exclusió social.

L’Obra Social, a través d’Incorpora, impulsa la formació d’una xarxa d’aquests professionals i, mitjançant acords amb entitats socials (243 actualment), fomenta la seva funció d’enllaç amb les empreses que tenen voluntat d’incorporar persones de col·lectius amb especials dificultats per a l’accés al mercat laboral.

Un procés personalitzat

La persona que vulgui acollir-se al programa s’adreça a la seu de l’entitat col·laboradora. Se l’avalua per conèixer les seves competències, a continuació, se li prepara un programa de formació i se li assigna un professional amb experiència que supervisa el seu procés.

Així, entre les tasques que assumeix aquest tècnic destaquen les de prospecció d’empreses, seguiment del procés de formació del beneficiari, acompanyament laboral de las persones incorporades, solució de possibles conflictes que puguin sorgir en el marc de la relació laboral i foment de l’adhesió de noves empreses al programa.

La inserció de cada persona constitueix, per tant, un procés personalitzat que inclou actuacions simultànies i posteriors a la contractació. L’experiència que s’ha dut a terme en nombroses entitats ha tingut resultats positius en la preparació professional d’aquestes persones, a més influeix en una millora de les seves habilitats personals i socials.

Una altra de les característiques innovadores d’aquest programa de responsabilitat social corporativa de l’Obra Social 'la Caixa' és la col·laboració de la xarxa financera de l’entitat, que compta amb més de 5.000 oficines repartides per tot Espanya. Els professionals que hi treballen coneixen el teixit empresarial més proper i fan el paper de mediadors entre els empresaris amb voluntat d’incorporar persones en situació de risc d’exclusió social i les entitats d’inserció.

Conveni de col·laboració entre l’Obra Social 'La Caixa' i la Unió Empresarial de l’Anoia

L’acord de col·laboració entre l’Obra Social 'La Caixa' i la Unió Empresarial de l’Anoia persegueix crear una aliança sòlida amb el teixit empresarial de la zona per potenciar la integració laboral de joves, aturats de llarga durada, dones víctimes de la violència de gènere, persones immigrades i persones amb discapacitats física, psíquica o sensorial.

En el marc d’Incorpora, la Unió Empresarial de l’Anoia establirà ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per tal de crear un clima de comprensió i col·laboració entre elles que es tradueixi en oportunitats per a aquells que més ho necessiten.

SIL-ECOM i FAP (Fundació Privada Àuria) són entitats socials que es dediquen a la inserció laboral de persones amb dificultats a l’Anoia, i amb aquestes col·labora la UEA per tal de portar a cap el conveni establer amb Incorpora.

Aquest article va ser publicada originalment a l'UEA Magazine núm. 21 (maig de 2010).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.