TORNAR

Làctics La Tossa, l’artesania com a clau de l’èxit

L’empresa igualadina exporta els seus productes a nivell estatal

Dijous, 18 novembre 2010. 01:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’any 1986 va néixer a Igualada l’empresa de productes làctics La Tossa. Després de reinventar-se amb un projecte formatger l’any 1990, actualment ha esdevingut una de les marques catalanes del sector més valorades pel que fa a la qualitat dels seus productes. La seva aposta per a productes artesans i elaborats amb matèries primeres de qualitat els ha dut el reconeixement com a un dels gourmets de Catalunya.

Un dels seus productes, el formatge de vaca

El gerent de Làctics La Tossa, Sergi Carbonero, ens explica que els seus clients són molt diversos, ‘des de la petita botiga passant per supermercats, restauració i petites comercials’. L'empresa només compta amb tres treballadors, però ha arribat a exportar internacionalment a països com la Xina, Estats Units o al continent africà.

Actualment, i dins el marc de la crisi econòmica, la seva distribució és a nivell estatal i els principals productes que elabora són el mató de vaca, els iogurts artesans, de cabra i vaca, i els formatges –fresc i madurat, tant de cabra, com de vaca o ovella. De fet, el seu formatge madurat de cabra ha estat reconegut com un dels gourmets de Catalunya. D’altra banda en Sergi ens comenta que com a projecte de futur volen ‘introduir al mercat el iogurt d’ovella’.

L’artesania, una línia a seguir

Tots els productes de Làctics La Tossa s’elaboren de manera artesanal, amb molta dedicació i cura, i utilitzant sempre matèries primeres de qualitat. Per aquest motiu, tot i que l'elaboració artesana els limita la producció, són una empresa molt reconeguda en el sector.

El seu gerent comenta que la ubicació a l’Anoia ha estat clau per al creixement de l’empresa, ja que és una comarca situada al centre de Catalunya, prop de Barcelona, amb bones carreteres i l'autovia. Això els ha permès comerciar els seus productes més enllà de la Catalunya central, tenint també molt bona connexió amb les terres de Lleida i el nord de Catalunya.

El futur de l’Anoia

Per a Làctics La Tossa el futur de la comarca està en un punt difícil per a la petita i mitjana empresa. Segons Sergi Carbonero, ‘Igualada era una de les ciutats més actives en l’àmbit empresarial i actualment estan tancant la gran majoria’. Per això creu que s’ha d’ajudar a aquests negocis, sobretot amb el tema d’impostos, contribucions, contractació de personal, etc., ja que actualment moltes de les empreses no poden assumir aquestes despeses per a tirar endavant.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.