TORNAR

Lassanya d'espinacs

Dijous, 13 gener 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després dels excessos nadalencs, la iaia Montserrat ens proposa un plat senzillet, de verdura i que podem menjar com a plat únic. Es tracta d'una lassanya d'espinacs, que us excediu amb la veixamel, però, ja no és cosa nostra.

Lassanya d'espinacs

Ingredients

un quilo d'espinacs (millor dels frescos)

plaques de pasta per lassanya

pinyons

panses

cansalada

farina

mantega o margarina

llet

sal i oli

Elaboració

Rentarem bé les fulles d'espinacs. la iaia ens recomana aprofitar el tronc ja que és la part més gustosa d'aquesta verdura. Un cop nets els posarem a bullir, amb sal i poca aigua. No els bullirem gaire i quan estiguin tovets els escorrerem i els deixarem refredar. Aquest pas el podem fer d'un dia per l'altre.

En una paella fregirem uns trossets de cansalada, panses i pinyons, que els afegirem als espinacs. Si volem els podem saltejar una mica a la paella també.

La pasta de lassanya l'haurem remullat prèviament i podrem muntar els sostzres. Anirem alternant una capa de pasta i una d'espinacs fins que tinguem tota la safata del forn coberta.

Per damunt hi afegirem la beixamel, que haurem fet enrossint amb mantega i margarina una cullerada sopera de farina i afegint-hi després llet i un polsim de pebre negre i nou moscada. Finalment posarem formatge ratllat al damunt de tot i ja ho podrem enfornar fins que ens quedi gratinadet.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.