TORNAR

Llagosta de pobre

Dijous, 13 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El plat que ens proposa aquesta setmana la iaia Montserrat és conegut també com a "rap allagostat". La Llagosta de pobre és un d'aquells plats que tot i la seva senzillesa  és per a llepar-se'n els dits.

Llagosta de pobre, o rap allagostat

Ingredients

un rap grosset

sal

pebre vermell

llorer

3 o 4 alls

espàrrecs blancs per acompanyar

maionesa

Elaboració

El rap el comprarem a la peixateria, on demanarem que treguin l'espina del mig i si pot ser, que ens lliguin els dos trossos. Si no ens el donen lligat, ho podem fer a casa, amb un cordillet prim o un fil blanc gruixut. Un cop lligat, el salarem pels dos costats i el passarem, volta i volta, per un plat amb pebre vermell, perquè agafi el color de les llagostes.

Posarem el rap a coure en una cassola, amb força oli d'oliva, els alls només tallats pel mig, no cal pelar-los, i unes 3 o 4 fulles de llorer. Procurarem que rossegi de tots dos costats, i per acabar-lo de coure el posarem al forn.

La iaia ens recomana servir el rap bo i fred, tallat a rodanxes, amb uns espàrrecs blancs i maionesa per acompanyar. Aquesta vegada, per la presentació ens hi ha afegit uns llagostins de veritat, bullits amb aigua i sal.

La iaia ens recorda que amb l'aigua dels llagostins i del peix, quan el bull, en fa moltes vegades una fideuà.

Bon profit!


1 Comentaris

a

amelia

igualada

13 de maig 2010.23:00h

Respondre

de moment tinc la recepta impresa, ja només falta provar-la.
segur que sortirà boníssima....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.