TORNAR

Llenegues...fins per Nadal!

Dijous, 21 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
I seguim parlant de bolets. Aquestes darreres setmanes, alguns boletaires més afortunats que d'altres, han omplert força el cistell. És per això que la iaia Montserrat ens explica, aquesta vegada, una manera senzilla de guardar els bolets per més endavant. Assegura que les llenegues, per Sant Esteve tenen molt bona rebuda.

Llenegues

Ingredients

llenegues

sal

oli d'oliva

Elaboració

La llenega és un dels bolets més saborosos que es troben a la nostra comarca. Quan en trobem moltes, el que podem fer és congelar-les per poder-les aprofitar més endavant, ja sigui amb suquets per acompanyar el pollastre o en un estofat de vedella.

Hi ha qui les congela crues, només fregades, sense rentar-les, però la iaia explica que ella, aquesta vegada les ha netejat bé i les ha passat per la paella amb oli i sal fins a quedar una mica cuites. Les posa en una bossa al congelador i les traurà, possiblement per Nadal, que aquests dies ja en tenen prou per anar-ne menjant.

Bon profit!


1 Comentaris

r

romi

barcelona

30 de novembre 2012.09:53h

Respondre

quan cuino les llenegues descongelades al menjar-les les trobo plenes d’aigua. Sabeu com ho podria fer? gràcies.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.