TORNAR

Llom amb poma + vi blanc Can Vich 2012

Una recepta fàcil i deliciosa

Divendres, 25 octubre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En aquesta ocasió, la cuinera Sandra Alemany i la sommelier, Sònia Farran, ens ofereixen una espectacular combinació. Es tracta d'una recepta fàcil de fer, que obté uns molt bons resultats, i d'un vi blanc, un parellada de Sant Joan de Mediona, que s'ha deixat reposar 3 mesos a la bota.

Sònia Farran

Sandra Alemany

Logotip del celler Can Vich

Llom amb poma

El menjar

Llom amb poma

Ingredients:

750 grams de canya de llom en una peça

1 sobre de sopa de ceba

4 pomes

1 litre de suc de poma

Sal i pebre

Preparació:

Primer de tot, arrebossem la canya de llom amb el sobre de sopa de ceba i el deixarem reposar un mínim de dues hores.

Passat aquest temps, fregirem la canya de llom en oli calent dins d'una olla exprés, cuidant que quedi daurada per totes les bandes. A continuació, afegirem les pomes tallades a trossos i hi tirarem per sobre el suc de poma, de tal forma que (mes o menys) quedi tot cobert.

Tancarem l'olla i, un cop hagi pujat la vàlvula, ho deixarem fer uns 8 minuts.

Un cop fred, traurem la canya de llom, la tallarem i triturarem la salsa. Llest per menjar!

El beure

Aquesta recepta, deliciosa i fàcil de fer, com totes les que ens proposa la Sandra, té un element que ens marcarà i ens condicionarà el vi a triar, la poma. Es tracta d’una fruita que, un cop cuita, perd una part important de la seva acidesa. A la nostra recepta, però, és present tant a la salsa com a l’acompanyament i, per tant, no la podem perdre de vista.

L’altre element important és la ceba, però aquesta és força compatible amb els diferents vins que tinc al cap, ja que no és un element difícil de maridar.

Després de molt rumiar-hi, he decidit decantar-me per un vi blanc amb fusta, és a dir, un blanc al qual s’ha deixat reposar uns mesos en una bota per aportar-li uns matisos més complexos, allunyar-lo una mica de la frescor del vi blanc jove i sumar-li tocs de pastisseria, fruits secs, mels i, fins i tot, fumats. Aprofito per explicar-vos que els vins blancs no toleren el mateix temps en fusta que els negres, per tant, veureu que sempre es parla de 3 mesos, 6, 9, en casos excepcionals... un vi blanc que ha passat massa temps en fusta perd la seva essència (frescor, alegria, acidesa) per acabar semblant una infusió de fusta i... això no ho vol ningú. És un plaer per mi recomanar-vos el vi blanc CAN VICH 2012, una Parellada 100% de vinyes velles amb 3 mesos de fusta i criança amb les seves pròpies lies, en el seu primer any d’existència, fet aquí costat, a Sant Joan de Mediona. El vam presentar a la darrera FirAnoia i va tenir un gran èxit. Espero que el gaudiu! Preu: 9-10€ aproximadament a botiga.

Les autores

La cuinera, Sandra Alemany

Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.

La sommelier, Sònia Farran i Torres

Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.