TORNAR

Mandonguilles amb carxofes

Dijous, 18 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La iaia Montserrat ens porta aquesta setmana a taula, un plat força típic a casa nostra, les mandonguilles, acompanyades de verdura, carxofes, pastanagues i pèsols. La base del plat són les mandonguilles, la recepta de les quals podeu fer en altres ocasions amb acompanyaments ben diversos.

Mandonguilles amb carxofes

Ingredients

per les mandonguilles

carn picada de porc

carn picada de vedella

sal

julivert

pebre negre mòlt

carxofes

pastanagues

pèsols

ceba

tomàquet fregit

oli

sal

farina

Elaboració

Primer caldrà que fem les mandonguilles. Barrejarem la carn, amb sal, pebre i julivert talat ben petit, a gust del cuiner o cuinera. Les enfarinarem, les fregirem i les reservarem. Mentre fem això podem anar bullint les pastanagues a rodanxes i les carxofes a trossos, amb aigua i sal.

Un cop tenim les mandonguilles, al mateix oli fregirem els trossos de carxofa, també arrebossats amb farina, i les reservarem, amb les mandonguilles.

Amb l'oli que ens queda, si en cal més, n'afegim, fregirem la ceba, talla a trossets, que rossegi, i les pastanagues a rodanxes, ja bullides. Quan estigui bastant fregit hi afegirem el tomàquet i una mica d'aigua. Quan faci xup-xup hi afegirem els pèsols i abans de retirar-ho del foc, quan veiem que està tot ben cuit, hi afegirem les carxofes i les mandonguilles, perquè tot estigui calent.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.