TORNAR

Mòlleres fregides amb rovellons i sofregit de camagrocs

Dijous, 9 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia ens fa una doble proposta aprofitant la bona temporada de bolets que hem tingut i sabent que moltes cases encara en tenen. Mòlleres fregides amb rovellons a la brasa és una proposta que la iaia ens fa per un sopar, amb pà amb tomàquet, per exemple. La segona recepta és un sofregit de camagrocs, perquè pogueu guardar els de l'última collida ja cuitets per poder-los aprofitar per acompanyar qualsevol altre plat.

Sofregit de camagrocs

Mòlleres fregides amb rovellons

Ingredients

mòlleres (en funció dels comensals)

rovellons

farina

sal

oli

Elaboració

Els rovellons els podem fer tant a la brasa com al forn, amb la recepta que us vam proposar fa unes setmanes.

Les mòlleres, les netejarem treient-los el cap i les vísceres. Les enfarinarem i les posarem a fregir amb oli d'oliva.

Per fer el sopar encara més lluït, podeu comprar llusets petitons o mollets rogers, és clar que la mòllera surt més econòmica.

I ja podem emplatar. La iaia ens proposa acompanyar el plat d'un bon pa amb tomàquet.

Bon profit!

__________________________________________

Sofregit de camagrocs o moixernons

No té cap mena de secret. Després d'una temporada on n'hem pogut collir forces, aquesta recepta és una manera de tenir els bolets preparats i apunt per qualsevol plat, ja sigui per fer-ne una truita, amb suc, patates emmasacarades, acompanyant pollastre o conill... Tenen tantes possibilitats que la iaia aconsella que a tota cuina n'hi hagi una bosseta de congelats.

Cal rentar bé els bolets i si ho preferiu treure'ls les cues. Fregir-los amb oli d'oliva i si voleu afegir-hi al final una picada d'all i julivert per donar-hi més gust.

I ja estaran apunt per acompanyar qualsevol plat!

Una altra opció és assecar els bolets i triturar-los amb la picadora, ben finet. Així tindrem una pols de moixernons que ens pot servir per donar gust als plats, ja siguin uns macarrons o un brou, un substitut natural i saboròs de les pastilles de caldo preparat.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.