//Plugins sense CDN ?>


L’objectiu d’aquestes sortides va ser sensibilitzar la població sobre l’impacte territorial i ambiental (emissions de metà, lixiviats i sulfhídric) que els residus orgànics –els més inestables- provoquen a un abocador. Durant les visites, es va informar els participants de la importància de tractar la matèria orgànica a part, per tal d’aconseguir reduir l’impacte territorial i ambiental de l’abocador. I és que a la planta de compostatge la matèria orgànica es tracta a través de processos naturals: s’hi estabilitza i es transforma en compost, que es pot tornar a incorporar al sòl, tot adobant-lo i tancant així el cicle de la matèria orgànica.
Segons el tècnic de medi ambient montbuienc Alfons Recio “separar i tractar la matèria orgànica és una manera de reduir la petjada ecològica dels ciutadans, donat que es redueix la superficie necessària per acumular brossa. D’aquí la necessitat de separar correctament la matèria orgànica a nivell domèstic”.
Amb aquestes visites tant a l’abocador d’Hostalets com a la planta de compostatge de Jorba, els ciutadans montbuiencs van poder comprovar “in-situ” els problemes que donen els “residus impropis” (plàstics, ampolles) que es llencen als contenidors de la matèria orgànica i que no s’hi haurien de llençar. Així, per exemple, un residu relativament nou com les “càpsules Nespresso”, que en realitat no són un residu orgànic, en barrejar-se amb la matèria orgànica dificulta el seu procés de tractament.