TORNAR

Pa farcit + cervesa artesana Rosita

Avui, un maridatge amb cervesa

Divendres, 14 març 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La nostra cuinera, Sandra Alemany, ens presenta avui una recepta senzilla però apetitosa, un pa farcit. La nostra sommelier acompanya el plat no amb vi sinó amb cervesa, la cervesa artesana tarragonina, Rosita.

Sandra Alemany

Rosita

Pa farcit

El menjar

Pa farcit

Ingredients:

• 4 panets individuals

• 4 tomàquets

• Gall d’indi o bacon

• Formatge rallat

• 4 Ous

Preparació:

Primer de tot tallarem una tapa al pa i buidarem la molla de l'interior, desprès tallarem a rodanxes fines els tomàquets i en farcirem l'interior del pa. A continuació hi afegirem el gall d’indi o bacon tallat a daus, deixant un petit forat on hi posarem l'ou (centrat al mig del pa), salpebrarem i, per acabar, hi tirarem per sobre el formatge rallat.

Ho posarem al fons uns 15 minuts a 200 graus o fins que el pa estigui daurat.

El beure

Aquesta senzilla recepta, a base de farina i farcit de gall d’indi o bacó no necessita una beguda excessivament corpulenta, ja que el plat podria assimilar-se a una típica pizza, amb sabors relativament suaus, sobretot si el formatge ratllat és mozzarella o similar.

Després de pensar en què podia quedar-hi bé, m’he decantat per una cervesa artesana, la Rosita. Tot i que sóc una gran amant dels bons vins, a vegades considero que una bona cervesa fresca acompanya millor determinats menjars.

De cerveses artesanes n’hi ha moltes i de molt bones. Algunes tenen sabors molt intensos, amargs, torrats i, fins i tot, una mica astringents. D’altres són més suaus i semblants al que la majoria de gent està acostumada quan pensa en una cervesa.

La Rosita és una cervesa Tarragonina d’alta fermentació, de color marró ambarí, força tèrbola i amb poca escuma. En nas podem sentir notes herbàcies, caramel, poma, mel i, sobretot torrats.

En boca té la típica amargantor del llúpol, però sense molestar. Parlem de l’amargor fina i delicada que tots busquem en les bones cerveses. De cos mig, és intensa, cremosa, fresca i un punt golosa. Per ser una cervesa artesana no la notem gens pesada ni embafadora.

Hi ha qui es queixa del preu, però al meu entendre té una excel·lent relació qualitat preu, tenint en compte que els productes poc massificats sempre tenen un preu superior.

Que aprofiti!

La cuinera, Sandra Alemany

Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.

La sommelier, Sònia Farran i Torres

Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles


1 Comentaris

J

Joel Balcells

Igualada

2 de juliol 2014.09:45h

Respondre

Crec que la elecció de la cerveza no es la més encertada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.