//Plugins sense CDN ?>


Ingredients (per 25 persones)
10 litres d'aigua
2 quilos i mig d'arròs
el peix
25 escamarlans (amb els morrets talladets per no trobarhi ulls ni antenes)
25 gambes (també sense morrets)
un quilo de musclos oberts al vapor
un quilo de sípia de platja neta a trossos
un quilo de calamars també de platja talladet a rodanxes
la carn
2 pits de pollastre tallats a trossos petits
mig quilo de conill desossat també tallat a trossets
mig qilo de carn magra també petitona
i mig quilo de botifarra crua amb pebre, igualment tallada petita
la verdura
4 cebes de Figueres ratllades
2 pebrots verds tallats menuts
2 pebrots vermells
2 albergínies
mig quilo de xampinyons tallats
mig quilo de tomàquets pelats ratllats
un pot de pèsols
all i julivert picat
i 1litre i mig d'oli d'oliva
i sobretot una paella gran
Elaboració
La paella es posa damunt la brasa i quan està calenta hi posarem l'oli per fregir-hi els escamarlans i les gambes, les reservarem. Fregirem també la sípia i la reservarem, igualment amb els talls de carn, que un cop daurats els reservarem per posar a daurar la ceba.
Quan estigui ben rosseta hi afegirem les verduretes tallades. Quan estiguin cuites hi afegirem el tomàquet ratllat que es cogui una miqueta i si es comença a enganxar hi tirarem els pesolets i afegirem a tot això el que havíem reservat menys el marisc. Sí que hi posarem la sípia i el calamar.
Ja hi podrem posar l'aigua (o el caldo) i que bulli amb força. Quan estigui bullint, hi passarem el marisc per donar-li una mica de gust però les tornarem a treure perquè seran per guarnir igual que els musclos que els tenim oberts al vapor.
És el moment de tirar-hi l'arròs pel voltant, repartint-lo bé i que bulli uns 20 minuts escassos. Quan porti 15 minuts, ja hi repartirem la picada d'all i julivert i als 18 hi afegirem els escamarlans, les gambes, i els musclos ben col·locats. És molt important, durant la cocció, anar tastant el gust, per afegir-hi la sal que demani per corregir.
La iaia diu que hi ha qui hi afegeix un parell o tres de pastilles de caldo concentrat però ella prefereix fer-ho tot natural.
Bon profit!
Molt bé iaia.
Diumenge que ve no l’altre vinc a dinar e!!!
Fes-ho bé! jeje
Maria
Igualada
20 de setembre 2010.17:01h
Jo també vinc a dinar aquest que ve!