TORNAR

Pernil cuit amb oporto

Dijous, 29 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana us presentem una recepta per cuineres i cuiners amb un xic de paciència. Es tracta d'un pernil dolç a l'oporto, una recepta que la iaia Montserrat ens proposa amb acompanyament de crema d'espinacs. Recorda, però, que el que no pot faltar al servir la carn és el mateix suc del rostit. Qui s'hi atreveix?

Pernil cuit amb oporto

Ingredients

1 tros gran de pernil dolç (1 kg)

una ampolla de vi d'oporto

sucre per cremar

pel puré de poma

6 pomes

mantega

per la crema d'espinacs

espinacs

crema de llet

sal

mantega

pebre

Elaboració

La iaia Montserrat aconsella macerar el pernil amb el vi oporto durant 24 hores, volta i volta. El dia següent ja el podrem coure. Ho farem amb una greixonera o una cassola tapada al forn a foc no molt fort. És molt important que es vagi coent poc a poc, i quan quedi una mica torradet per fora el traurem.

Just abans de servir-lo posarem sucre per sobre i el cremarem com ho faríem amb la crema catalana.

Per servir-lo el durem sencer a la taula i l'anirem tallant sobre la marxa. Cada comensal s'hi podrà posar o bé un raig del mateix suc de la cocció, que haurem separat en un bol, o bé amb el puré de poma, molt apropiat per acompanyar carns al forn.

Per fer el puré de poma només cal posar a bullir les pomes a trossets, amb una mica d'aigua i una mica de mantega. Quan estiguin tovetes les xafarem.

Un plat lleuger per acompanyar el pernil és la crema d'espinacs. La farem bullint els espinacs amb aigua, mantega, sal i una mica de pebre. Un cop ben bullits ho triturarem afegint-hi crema de llet.

Bon profit!


1 Comentaris

m

maria

igualada

3 de maig 2010.16:35h

Respondre

Bonissim!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.