//Plugins sense CDN ?>


El menjar
Piruletes de salmó fumat
Ingredients:
4 ous
Ruca
200 grams de salmó fumat
Formatge d'untar
Sal
Oli
Preparació:
Primer de tot farem 4 truites amb els quatre ous, ben primetes. Un cop fetes, les untarem amb el formatge, afegirem el salmó i la ruca i les enrotllarem sobre si mateixes, tallant-les a rodanxes per punxar-les, al final, amb una broqueta. Ja veieu que són molt senzilles de fer. A més, són boníssimes i molt originals per un aperitiu divertit!
El beure
Aquesta senzilla i original recepta és molt adequada per aquests dies de festa, en que tots un dia o altre fem aperitius suaus que donin pas als plats contundents de primer i segon. Es tracta d’una recepta fresca, freda, amb predomini del sabor del salmó, però amb una textura cremosa, que li aporta el formatge i un sabor de fons (o no tant) de la ruca, un gustós vegetal que no deixa indiferent.
Per acompanyar aquest plat se m’acudia un vi blanc, però com que m’agrada tant acompanyar els aperitius amb un cava, he decidit recomanar-vos-en un que m’agrada molt.
Es tracta d’un cava que no s’elabora amb les típiques varietats xarel·lo, macabeu i Parellada, sinó amb Chardonnay, com els grans champagnes francesos. L’elaborador és un celler honest, modern i ecològic, situat al Maresme, mirant el mar des de la muntanya, amb unes vistes increïbles.
El Privat Laietà és un cava fresc, afruitat, net, ampli, varietal, presentat en una preciosa ampolla alta amb estoig, que li dóna un toc d’elegància i modernitat.
En nas es afruitat, amb aromes de fruita blanca, poma, pastisseria i llevats. En boca és més glicèric que un cava tradicional, un punt amarg, sec i amb una bombolla fina, gens agressiva al paladar. Caldria consumir-lo a 6-9 graus de temperatura, tot i que sé que a la majoria de vosaltres us agrada ben fred. En qualsevol cas el podeu gaudir sense estar tan fred, ja que és fi i agradable, tot i no sortir de la nevera.
La cuinera, Sandra Alemany
Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.
La sommelier, Sònia Farran i Torres
Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.