//Plugins sense CDN ?>

Ingredients per 10 persones
2 pollastres (millor que siguin de pagès)
20 escamarlans
2 cebes grosses
uns alls
ametlles torrades pelades
un raget de conyac
un trosset de xocolata
sal i pebre
Elaboració
Es fregeixen amb abundant oli els escamarlans als que haurem tret els ulls i les antenes amb unes tisores. Quan ja rossegen, no massa cuits, es reserven i amb aquest oli i anirem fregint el pollastre a trossets, salpebrats abans, fins que quedin dauradets.
Després s’hi afegeix la ceba i els alls a trossos que també vagin rossejant tots junts. Posarem el raig de conyac perquè es cremi una mica amb el sofregit i seguidament hi afegrem una mica d’aigua per anar fent el suquet.
Anirem remenant el pollastre poc a poc fins que vegem que ja es fa tovet i és aleshores que hi tirarem les ametlles torrades i la xocolata, tot passat per la picadora, que s'agermani amb el suc remenant sovint per evitar que s'agafi. Si cal hi afegim una mica més d'aigua.
Finalment, quan el pollastre està pràcticament cuit, hi afegim els escamarlans i que faci una mica de xup-xup tot junt, perquè agafi tot plegat el gust que volem de mar i muntanya.
És un bon plat per fer per Pasqua, per tant, per postres hi haurà la mona dels padrins.
Bon profit i bona Pasqua!