TORNAR

Pollastre amb escamarlans

Dijous, 9 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ara que s’acosta el final de la Quaresma i que diumenge arribarem ja a la Pasqua, us proposem un plat molt complet, de mar i muntanya, amb dos productes de la terra i amb una elaboració ben senzilla. Es tracta d’un plat amb presència, però no ens hem d’oblidar de guardar un raconet, a l’estómac, per la Mona de Pasqua, un bon acompanyament final, de postres, per una diada tan assenyalada com la que celebrarem diumenge o dilluns de Pasqua.

Pollastre amb escamarlans

Ingredients per 10 persones

2 pollastres (millor que siguin de pagès)

20 escamarlans

2 cebes grosses

uns alls

ametlles torrades pelades

un raget de conyac

un trosset de xocolata

sal i pebre

Elaboració

Es fregeixen amb abundant oli els escamarlans als que haurem tret els ulls i les antenes amb unes tisores. Quan ja rossegen, no massa cuits, es reserven i amb aquest oli i anirem fregint el pollastre a trossets, salpebrats abans, fins que quedin dauradets.

Després s’hi afegeix la ceba i els alls a trossos que també vagin rossejant tots junts. Posarem el raig de conyac perquè es cremi una mica amb el sofregit i seguidament hi afegrem una mica d’aigua per anar fent el suquet.

Anirem remenant el pollastre poc a poc fins que vegem que ja es fa tovet i és aleshores que hi tirarem les ametlles torrades i la xocolata, tot passat per la picadora, que s'agermani amb el suc remenant sovint per evitar que s'agafi. Si cal hi afegim una mica més d'aigua.

Finalment, quan el pollastre està pràcticament cuit, hi afegim els escamarlans i que faci una mica de xup-xup tot junt, perquè agafi tot plegat el gust que volem de mar i muntanya.

És un bon plat per fer per Pasqua, per tant, per postres hi haurà la mona dels padrins.

Bon profit i bona Pasqua!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.