//Plugins sense CDN ?>

Ingredients per 10 persones
2 quilos de pops dels grossos que són més econòmics
4 cebes grosses
Mig quilo de tomàqet fregit
Força oli
Sal i pebre
Elaboració
Si a la peixateria ens han pogut treure les panxes i els ulls dels pops molt millor, perquè tindrem menys feina; de tota manera els tindrem un parell de dies congelats, per entendrir-los. De fet si els hem de netejar nosaltres, si són una mica gelats millor, perquè no embruten tan. Si són pops molt frescos, no caldrà treure’ls la pell.
Els pops els hem de bullir a l’olla pressió durant tres quarts d’hora i els escorrem. Si són molt grans, els pops, afegirem un pessic de bicarbonat a l’aigua, perquè quedin més tous. Un cop bullits, els tallarem a trossets petits, tan les potes com la resta del cos, i ho reservarem.
En una cassola, millor de les de ferro, farem les cebes tallades opetites amb oli d’oliva abundant. Si teniu d’aquells robots que ho piquen és molt pràctic, no que quedi com puré sinó a tallets ben menuts. Les anirem fent fins que qeudin dauradetes i llavors hi afegirem el pot de tomàquet, que es faci una mica i hi afegire els pops. Cal anar-ho tastant de sal i de pebre, segons el gust de cadascú.
Ah! Per cert, per la Festa Major d’Igualada la iaia Montserrat col•labora amb la barraca de Calaiaia, a baix al Rec, on es pot degustar aquesta recepta en forma de tapes.
Bon profit!