//Plugins sense CDN ?>
El període d’activitat del mosquit tigre a Catalunya comprèn aproximadament des del mes de maig fins el mes de novembre. La millor eina davant la proliferació d’aquesta plaga és evitar que els ciutadans facilitin la cria dels insectes de manera involuntària i, per això, es fa una crida perquè tothom conegui què pot fer perquè això no succeeixi.
El mosquit adult fa entre 2 i 10 mil·límetres i se’l reconeix per les seves ratlles blanques al cap i al cos. A diferència d’altres mosquits, les larves no necessiten molta aigua per criar i es poden desenvolupar en qualsevol recipient de petites dimensions que continguin aigua durant un mínim de set dies. Per això, la gran majoria de focus d’aquest insecte es troben en les propietats privades, especialment aquelles que tenen patis, terrasses, jardins i horts.
Algunes recomanacions per combatre el mosquit tigre de manera efectiva passen per buidar regularment qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua (gerros, plats sota els testos, galledes o piscines de plàstic), evitar les acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals, buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites, evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua, posar peixos vermells que es mengin les larves en fonts de jardí, mantenir les piscines en bones condicions higièniques, tapar els forats dels troncs dels arbres omplint-los de sorra, eliminar l’aigua de recipients i no tenir objectes de plàstic a l’aire lliure, com ara joguines, sense controlar.