TORNAR

Rosbif i vi negre Finca Malaveïna 2009

Un nou maridatge de Sònia Farran i Sandra Alemany

Divendres, 31 gener 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El maridatge que ens han preparat la nostra cuinera, Sandra Alemany i la nostra sommelier, Sònia Farran, uneix un plat de carn tradicional i fàcil de preparar amb un vi de l'Empordà que segons Farran ''val molt més del que costa''.

Sònia Farran

Sandra Alemany

Finca Malaveïna 2009

Rosbif

El menjar

Rosbif

Ingredients:

600 grams de llom de vedella en un tros

4 cullerades de mostassa

1 copa de brandi (o cognac)

Oli d'oliva

Sal i pebre negre

Preparació:

En primer lloc, lligarem la peça de llom amb fil de cuina per evitar que perdi la forma durant la cocció (també podem demanar al carnisser que ens la lligui). A continuació, posarem el llom de vedella en una font, el salpebrarem i l’untarem amb la mostassa. Seguidament, hi tirarem el brandi per sobre i ho deixarem macerar com a mínim una hora.

Un cop macerat, hi afegirem 3 cullerades d'oli d'oliva i ho fornejarem a 220 graus durant uns 15 minuts. Seguidament, baixarem la temperatura a 180 graus i continuarem la cocció uns 10 o 15 minuts més, depenen de si volem la carn rosada o més feta.

Deixarem refredar, traurem el fil i ho tallarem molt fi. Servirem acompanyat del suc de la cocció i uns quants tomàquets xerri cuits al forn. Bon profit!!!!

El beure

Com sempre, estem davant d’una recepta senzilla d’elaborar, però molt “resultona”, tal i com ens agraden. No és fàcil disposar de temps per cuinar, i aquests plats ens permeten resultats gustosos sense invertir-hi tot un matí.

Es tracta d’un plat on predomina el sabor de la mostassa i el de la carn de vedella. És un plat no massa contundent, però amb el pes suficient com per necessitar un vi amb certa estructura i volum. També he buscat un vi amb certs tocs especiats. Finalment em decanto pel Finca Malaveïna 2009, del celler Castillo de Perelada. Aquesta històrica bodega catalana elabora vins de gama alta, sent aquest el petit de la casa. Amb un cupatge de Cabernet Sauvignon, Merlot, Garnatxa i Syrah, aquest vi de 15 mesos de criança es presenta franc i elegant. Té una capa mitja-alta (gairebé opac), amb una llàgrima densa i lenta.

En nas apreciarem fruita vermella molt madura, gairebé confitura. També hi trobarem aromes de pebre, regalèssia i canyella, tots ells de la gamma dels especiats.

En boca ens trobarem un vi carnós, voluminós, amb una bona acidesa, ple de records de compota de fruita, tocs minerals i balsàmics i torrats de la fusta de roure francès. Els tanins no són rugosos, al contrari, es deixa notar una certa astringència molt agradable i gens agressiva.

En definitiva, ens trobem davant d’un gran vi que val molt més del que costa, fet a casa nostra i d’una zona emergent, l’Empordà, de la qual anirem sentint a parlar.

La cuinera, Sandra Alemany

Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.

La sommelier, Sònia Farran i Torres

Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.