TORNAR

Setmana de la Ciència a l'IES Pla de les Moreres

Dijous, 3 desembre 2009. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'IES Pla de les Moreres, de Vilanova del Camí ha tornat a celebrat aquest any la Setmana de la Ciència. Hem treballat entorn de Darwin, naturalista anglès, que va deduir quins són els mecanismes de l’evolució de les espècies. Tots els alumnes han preparat aquesta setmana buscant informació sobre el personatge i les idees, així com d’altres teories al voltant de l’evolució de les espècies. Han fet murals per exposar aquesta informació.

Anamà Domenech , biòloga

Albert Martínez, veterinari, director del CRARC

Albert Borràs, Físic-meteoròleg, director de l’observatori meteorològic de Pujalt.

Agustí Camós, Biòleg màster en història de l’educació, professor de secundària

Com va fer Darwin, se’ls ha proposat que reflecteixin la natura que envolta Vilanova a través de fotografies realitzades per ells, aquestes fotografies estan exposades al centre i formen part d’un concurs fotogràfic.

A cada nivell s’ha fet una xerrada realitzada per especialistes, enguany el nivell dels conferenciants ha estat excepcional. ·

1r d’ESO, l’Albert Martínez, veterinari i director del CRARC, ens ha parlat de l’evolució dels dinosaures fins als actuals rèptils,els alumnes es van sentir transportats des d’una altra època fins a l’actualitat seguint la línia evolutiva.

2n d’ESO, l’Albert Borràs, físic-meteoròleg i director de l’observatori meteorològic de Pujalt, ens va parlar del diferents canvis climàtic que hi ha hagut a la Terra tot acabant fent referència a l’actual canvi i deixant penjada la pregunta:com afectarà a les espècies actuals?

3r d’ESO,la Dra. Josefina Castellví, oceanògrafa i biologa marina, directora de la missió científica espanyola a l’Antàrtida, professora d’investigació del CSIC, ens ha ofert una emocionant xerrada sobre el motiu pel qual s’ha d’anar-hi a investigar, com en temps del Darwin el viatge ha suposat entendre l’important paper que tenen els oceans en el clima del nostre planeta. · També a 3r d’ESO, els alumnes han realitzat un taller sobre l’home de Pau, homínid trobat als Hostalets de Pierola, a càrrec de Beatriz Cantero i Anama Doménech, biòlogues especialistes en didàctica de la Ciència.

4t d’ESO, el Dr. Agustí Camós, biòleg especialista en història de la ciència, ens ha acostat al personatge de Darwin, situant-nos en el seu temps i desmitificant la figura de Darwin donant-li un caire més humà. · A Batxillerat, el Dr. Ramón Maria Nogués, escolapi biòleg, especialista en antropologia i professor de la UAB, ens ha ofert una xerrada on es relaciona Darwin amb la societat, una manera d’entendre com una idea pot canviar una societat.

La Setmana de la Ciència ha estat una eina per acostar als alumnes a aquest món que han de sentir com a proper, assequible i percebre la ciència com una manera de millorar-lo. Agustí Camós, Biòleg màster en història de l’educació, professor de secundària Albert Borràs, Físic-meteoròleg, director de l’observatori meteorològic de Pujalt. Albert Martínez, veterinari, director del CRARC Anamà Domenech , biòloga Beatriz Cantero, biòloga Dra. Josefina Castellví, Oceanògrafa, biòloga marina, Directora de la missió científica espanyola a l’Antàrtida, professora del CSIC... Dr. Ramon Maria Nogués, Biòleg, especialista en antropologia biològica , catedràtic i professor emèrit en aquesta disciplina a la UAB...

IES Pla de les Moreres


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.