//Plugins sense CDN ?>

Ingredients per a 8 persones
Un quilo de sípia (pot ser congelada -de la millor - o fresca
mig quilo de carn picada de porc
mig quilo de carn picada de vedella
2 cebes
un pot de quart de quilo de tomàquet fregit
3 o 4 patates
uns quants pèsol (poden ser congelats)
bastant oli
sal i pebre
Elaboració:
Abans de res trossegem la sípia i la fregim una miqueta. La reservem a part.
Amb les dues carns ben barrejades, fem mandonguilles, si hi agrada s’hi pot afegir una miqueta d'all tendre i un ou, i ho salpebrem al gust. Acostumo a fer-les arrodonir amb una tasseta fent-los fer voltes, i queden mes dures.
Amb l'oli en el que hem fregit les sípies, hi fregim les mandonguilles, un cop son ben rodones i les hem passat per farina. Les fregim fins que agafin un color dauradet, i les reservem amb les sípies.
El següent pas és fer un sofregit amb les cebes, a vegades uns allets i el tomàquet al final, i és aleshores que hi tiro unes patatetes a quadrets que abans hauré fregit una mica. Quan el sofregit amb els patates està fet, hi torno a posar les mandonguilles i la sípia, i amb una mica d’aigua perquè vagi fent xup-xup, s’estovin les patates i s’agermanin els sabors; i també hi afegirem els pèsols.
Quan les patates ja són tovetes el plat ja està llest. Si aneu faltats de temps, es pot fer d'un dia per l'altre que és bo igual.
Bon profit!