TORNAR

Sípia amb mandonguilles

Dijous, 23 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui us plantegem un plat de mar i muntanya, senzill de preparar molt gustós. Serveix per quedar bé al cap de setmana, i va bé fer-ne una mica de més, per la canalla que estudia a Barcelona i s'ho emporta en un tupper.

Sípia amb mandonguilles

Ingredients per a 8 persones

Un quilo de sípia (pot ser congelada -de la millor - o fresca

mig quilo de carn picada de porc

mig quilo de carn picada de vedella

2 cebes

un pot de quart de quilo de tomàquet fregit

3 o 4 patates

uns quants pèsol (poden ser congelats)

bastant oli

sal i pebre

Elaboració:

Abans de res trossegem la sípia i la fregim una miqueta. La reservem a part.

Amb les dues carns ben barrejades, fem mandonguilles, si hi agrada s’hi pot afegir una miqueta d'all tendre i un ou, i ho salpebrem al gust. Acostumo a fer-les arrodonir amb una tasseta fent-los fer voltes, i queden mes dures.

Amb l'oli en el que hem fregit les sípies, hi fregim les mandonguilles, un cop son ben rodones i les hem passat per farina. Les fregim fins que agafin un color dauradet, i les reservem amb les sípies.

El següent pas és fer un sofregit amb les cebes, a vegades uns allets i el tomàquet al final, i és aleshores que hi tiro unes patatetes a quadrets que abans hauré fregit una mica. Quan el sofregit amb els patates està fet, hi torno a posar les mandonguilles i la sípia, i amb una mica d’aigua perquè vagi fent xup-xup, s’estovin les patates i s’agermanin els sabors; i també hi afegirem els pèsols.

Quan les patates ja són tovetes el plat ja està llest. Si aneu faltats de temps, es pot fer d'un dia per l'altre que és bo igual.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.