//Plugins sense CDN ?>
La presència del somrient monjo budista i representant de la Casa del Tíbet a Barcelona, Thubten Wanchen, a la sessió d'AUGA del passat dilluns 13, va despertar notable interès i no va decebre a ningú. Thubten va començar explicant la invasió del Tibet l'any 1959 per part de l'exèrcit xinès. Va ser una guerra desigual, que es va saldar amb l'assassinat d'uns 1,2 milions de tibetans. Quasi un 20% dels sis milions de tibetans que hi havia.
Thubten Wanchen va expressar davant el públic el respecte i bona harmonia amb totes les religions, especialment amb els cristians, a qui va retreure "la poca pràctica religiosa i espiritual dels seus joves". Va comentar la bona entesa amb Montserrat i el recent treball conjunt de publicació d'un llibre. Va insistir en la dimensió espiritual de les persones, en la conveniència de la meditació i en l'eficàcia del pacifisme.
El moment polític actual del Tibet, -un territori equivalent a la suma d' Alemanya, França i Espanya, amb immensos recursos en urani i or- es de desesperança per la consolidació de la invasió xinesa en tots els aspectes: la llengua i escriptura tibetana pot desaparèixer, les ciutats s'omplen de xinesos que ocupen tots els llocs de l'administració i l'economia. Totes les botigues les ocupen els xinesos. En aquest punt va fer un advertiment a totes les nacions sobre l'habilitat dels xinesos en conquerir-ho tot silenciosament.
Preguntat pel Dalai Lama, amb qui Thubten Wanchen es reuneix sovint, va pronosticar que viurà fins als 113 anys (ara en té 80) i que la vessant política de la seva acció l'anirà cedint a un monjo ja escollit.En acabar la seva estada al teatre, el simpàtic i rialler monjo es va reunir amb la petita comunitat tibetana d'Igualada.