//Plugins sense CDN ?>

Ingredients per 6 persones
1 quilo de caps de peix
mig quilo de marisc de sopa o morralla
1 ceba grossa
2 o 3 alls
una fulla de llorer
1 porro
1 pastanaga
mig quilo de tomàquet fregit
arròs o pa sec (per espessir)
sal
oli d'oliva
aigua
Elaboració
Posarem la ceba i els alls tallats a trossets en una olla gran amb oli, perquè es fregeixin una miqueta, no cal que quedin massa rossos i després ja hi posarem els peixos. Els passarem una mica, que es coguin amb el sofregit i hi afegirem el tomàquet, i donarem encara un parell de tombs al peix.
Aleshores hi afegirem l'aigua, deixant la cassola ben plena (gairebé uns 5 litres), posarem sal, al punt, i ho deixarem que bulli, una mitja horeta, no més perquè el peix massa bullit perd qualitat i gust.
La iaia ens explica que com a sopa, ella hi afegeix pa sec o torrat, per espessir una mica, i per acabar d'arrodonir-la, s'hi poden afegir gambes pelades, rodanxes de calamars, trossets de sípia, musclos (que haurem obert abans al vapor)... Diuen els entesos que també li va bé una culleradeta de "pernot" com a la Sarsuela.
L'altra opció és deixar refredar la sopa i fer-ne un arròs caldós,
Bon profit!