TORNAR

Sopa de peix

Dijous, 3 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Guardeu els cap del peix? Doncs avui la iaia Montserrat ens ensenyarà a donar-los una bona utilitat. Ella ens explica que guarda els caps del peix congelat i juntament amb una mica de marisc en  fa una saborosa sopa de peix.

Sopa de peix

Ingredients per 6 persones

1 quilo de caps de peix

mig quilo de marisc de sopa o morralla

1 ceba grossa

2 o 3 alls

una fulla de llorer

1 porro

1 pastanaga

mig quilo de tomàquet fregit

arròs o pa sec (per espessir)

sal

oli d'oliva

aigua

Elaboració

Posarem la ceba i els alls tallats a trossets en una olla gran amb oli, perquè es fregeixin una miqueta, no cal que quedin massa rossos i després ja hi posarem els peixos. Els passarem una mica, que es coguin amb el sofregit i hi afegirem el tomàquet, i donarem encara un parell de tombs al peix.

Aleshores hi afegirem l'aigua, deixant la cassola ben plena (gairebé uns 5 litres), posarem sal, al punt, i ho deixarem que bulli, una mitja horeta, no més perquè el peix massa bullit perd qualitat i gust.

La iaia ens explica que com a sopa, ella hi afegeix pa sec o torrat, per espessir una mica, i per acabar d'arrodonir-la, s'hi poden afegir gambes pelades, rodanxes de calamars, trossets de sípia, musclos (que haurem obert abans al vapor)... Diuen els entesos que també li va bé una culleradeta de "pernot" com a la Sarsuela.

L'altra opció és deixar refredar la sopa i fer-ne un arròs caldós,

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.