TORNAR

Tarta Tatin

Dijous, 24 febrer 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia ens proposa unes postres amb història. Resulta que temps ençà, un senyor francès que tenia convidats a sopar, va contractar  les germanes Tatin perquè fessin un pastís de poma pwer postres. El cas és que es van equivocar i van fer el pastís al revés, amb la poma a sota i la pasta al damunt, i no se'n van adonar fins que van desemmotllar el pastís. El senyor va estar molt content per la idea i fins i tot va batejar el pastís amb el nom d'aquelles dues cuineres. La iaia ens proposa avui la Tarta Tatin

Tarta Tatin

Ingredients

Una o dues pomes, depèn de la mida

mantega

sucre

pasta de full

Elaboració

Primer es posa mantega en el fons d'una safata, i s'hi espolvora sucre. Es posa al forn perquè es fongui i quedi caramel. Quan aquest pas està fet, es posa damunt del caramel la poma tallada a trossos, força fins i es cobreix amb la pasta de full.

Es posa al forn fins que estigui rosset pel damunt. És millor treure el pastís del motllo encara calent, surt millor.

La iaia ens recomana un motllo rodó, perquè fa de més bon girar.

A part de poma, es pot fer amb altres fruites, a gust del consumidor.

Bon profit!


2 Comentaris

V

Voltaire

Rias Baixas

25 de febrer 2011.17:03h

Respondre

Des que la vaig tastar a Paris per primer cop, s’ha convertit en la meva tarta favorita. Aquets gustet mig àcid mig dolç és únic,i acompanyada de nata (crème Chantilly) és el summum;... Llegir més tanmateix, costa molt de fer la punyetera (com tot lo que sigui francès) i perquè et surti com cal t’has de sentir molt gavatxo.

R

Ramon E

Igualada

24 de febrer 2011.06:36h

Respondre

M’ENCANTA!!!!!!!!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.