//Plugins sense CDN ?>


Ingredients per a 8 - 10 persones
una col grossa
3 quilos de patates
uns alls (millor tendres)
10 talls de cansalada (millor que sigui ibèrica que és més gustosa)
10 salsitxes de botifarra crua bona (amb pebre)
Força oli i sal
Elaboració
Es bullen les patates i la col fins que quedin cuitetes amb sal suficient perquè no quedin insípides i s'escorren. A banda es fregeixen les botifarres i la cansalada amb oli, no caldrà que n’hi tirem gaire perquè la cansalada ja fa suc, i quan tota la carn ja està rosseta es treuen. A la mateixa paella s’hi dauren uns quants alls i ja s'hi poden afegir les cols escorregudes, mentre les anem aixafant afegint-hi una mica d’oli, fins que quedi rosset de sota.
Es serveix tombat, com una truita grossa posant-hi les cansalades i les botifarres per sobre. I no ens podem deixar el detall més important, acompanyar-ho d’un all i oli ben picantet!
Aquest trinxat es pot fer amb totes les verdures que a vegades sobren de la vigília. De fet, antigament els nostres avis, que eren blanquers, s’ho emportaven a les adoberies per esmorzar; allà hi tenien unes paelles d'aram per fregir-se-les a la feina.
Bon profit!
Montserrat
30 d'abril 2009.09:54h
Em sembla bé, però calen més receptes fàcils de reposteria.