//Plugins sense CDN ?>
El menjar:
Xurro-Boles
Ingredients:
1 vas d'aigua
1 vas de farina
Una mica de sal
20 grams de mantega
Per farcir les boles: 1 rajola de xocolata
Preparació:
Posem l'aigua, la sal i la mantega a coure. Quant comenci a bullir, afegirem de cop la farina i ho remenarem tot bé amb una cullera de fusta. Ho apartarem del foc i continuem remenant. La massa deixarà de ser líquida i perdrà tots els grumolls.
Deixem refredar una mica la massa i tallem la rajola de xocolata a trossos petits.
Quant la massa estigui temperada, agafarem porcions d’aquesta i hi posarem dins un tros de xocolata tot formant una bola. Anirem repetint l'operació fins que se’ns acabi la massa.
Escalfarem l'oli i hi fregirem les boles, deixant-les escórrer sobre paper absorbent perquè perdin l'excés de greix.
Les podem arrebossar amb sucre o amb cacau quan encara són calentes, i acompanyar amb nata.
Boníssimes!
El beure
Quines postres més goloses que ens proposa la Sandra aquesta setmana! Podríem dir que són una variant de les trufes, però calentes i amb un embolcall deferent.
No cal dir que en aquests postres mana la xocolata, i que el tipus que triem ens marcarà el maridatge. No serà el mateix que sigui xocolata negra que blanca i, dins de les negres, l’amargor del cacau ens condicionaria molt. Imaginarem que fem servir una xocolata negra amb el 70% de cacau, un punt amarga però no excessivament.
Em passen pel cap 1000 opcions per combinar amb aquest plat però cap té a veure amb el cava. Tot i la creença popular que el cava acompanya els postres, veurem que un pastís dolç maridat amb un cava Brut Nature no combina en absolut. Si teniu temps i ganes proveu-ho. Tasteu una copeta abans de mossegar el pastís i després... comprovareu que la dolçor accentua l’acidesa i amargor del cava i li resta sabor
Bé, anem al gra. Finalment m’he decantat per un Vi de gel. Com que els vi de gel originaris són molt cars i complicats de trobar, us en recomanaré un de molt a prop que, tot i no vinificar-se com els originals, és molt curiós i ben fet: es tracta del Gramona Gewürztraminer.
El vi de gel alemany es vinifica a partir de raïm congelat. Com que al Penedès això és improbable que passi, el celler ha aconseguir simular el procés, congelant parcialment el most.
De color groc daurat, molt brillant. En nas destaca la fruita en compota i els cítrics. En boca es fresc i lleuger. El resultat és un vi molt afruitat, dolc i concentrat.
La cuinera, Sandra Alemany
Igualadina, administrativa de professió i xef de vocació. La seva passió per la cuina ve de lluny. La seva mare ha estat el seu referent i de la qui ha heretat el gust per la gastronomia. Per a ella és més que un plaer el poder cuinar i compartir els plats amb els seus, amb un bon vi i llargues hores de conversa per endavant.
La sommelier, Sònia Farran i Torres
Filla de Capellades i resident a la Pobla de Claramunt, és sommelier professional amb la titulació Europea de sommelieria atorgada pel Centre d’Estudis Tècnics Turístics de Barcelona (CETT). Realitza cursos de tast per a aficionats i també cursos relacionats amb el món del vi i la cocteleria a professionals del sector. Rebé el Primer Premi Marqués de Riscal 2009 i el premi Nariz de Oro de Catalunya l’any 2008 i menció als premis 2012 “Primer Premi Cartaví 2012 de la província de Barcelona”. Ha posat en marxa dos restaurants a Igualada i, a l’actualitat, dirigeix Kan Bakus. És gerent de l’empresa Ceina i ha escrit diverses guies pràctiques de productes tecnològics, que han estat publicades tant per editorials catalanes com espanyoles.