TORNAR
PUBLICITAT

L'alumna de l'IES Mercader Judit Llobet queda tercera a de les proves Cangur de Mates a Catalunya

En els dos anys precedents ja havia tingut molt bones actuacions: 14a i 26a

gent
Divendres, 7 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els alumnes de l'IES Mercader s'han lluït enguany a les Proves Cangur de Matemàtiques. I sobretot, una d'elles, Judit Llobet, que enguany s'ha situat com a tercera de Catalunya gràcies al seu criteri i enginy en les proves.

La setmana passada es feia el lliurament de premis de les proves Cangur de matemàtiques al teatre Poliorama de Barcelona. L'alumna de l'institut Joan Mercader Judit Llobet, de tercer d'ESO, hi va assistir per rebre el premi com a tercera classificada de Catalunya. Des de l'any 1996 es realitza a Catalunya la prova Cangur, una activitat impulsada per l'associació internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) que, per aquesta raó, és l'entitat titular del Cangur en llengua catalana, amb la voluntat d'estimular i motivar una àmplia majoria de l'alumnat. Enguany la participació era de més de 124.000 alumnes.

L'objectiu autèntic del Cangur és que l'alumnat participi i dediqui una estona especial a divertir-se tot resolent els reptes plantejats. Els problemes es basen més en el raonament i l'enginy que en coneixements matemàtics específics. És molt difícil quedar entre els tres primers de Catalunya, tenint en compte el gran nombre de participants i el prestigi i reconeixement d'aquestes proves. Cal afegir, a més, que Judit va quedar classificada en 14è i 26è lloc als darrers cursos mantenint una regularitat excepcional.

De fet, hi ha hagut molt bona participació dels alumnes de l'institut Joan Mercader. Com els anys anteriors, els resultats han estat notables i destaquen nou alumnes que han quedat classificats a la part alta, és a dir, en el 5% amb millors resultats. Com a botó de mostra, el 37è lloc de Jordi Armenteras, de segon d'ESO.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.