TORNAR

L'Anoia és ara la setena comarca en taxa de positius, però segueix primera a la de víctimes mortals

Amb 451 morts, l’Anoia té una mortalitat de 40,48 per 10.000 persones, el doble que l’altra comarca més afectada, el Bages

gent
Dilluns, 4 maig 2020. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins aquest dilluns havien mort a causa de la COVID19, 451 persones a l'Anoia. La pèrdua de vides humanes s'ha ralentit les darreres jornades -20 persones en el còmput dels darrers sis dies-, però el territori és encara el que presenta una mortalitat més elevada de tot el Principat.

Les darreres dades publicades per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) assenyalen que el balanç de mortalitat a l'Anoia per la COVID19 és de 451 persones. És l'única comarca que té una mortalitat tan alta amb relació als seus habitants. La segona comarca catalana amb més mortalitat és el Bages, amb 21,23 morts per 10.000 habitants, que ve a ser gairebé la meitat de la taxa de mortalitat estandarditzada a l'Anoia, 40,48 per 10.000. L'Anoia, doncs, té la taxa de víctimes més elevada de llarg a Catalunya, però és setena en la taxa estandarditzada de positius. Un contrast impactant.

L'Anoia, i en concret la Conca d'Òdena, ha estat al capdavant de la taxa mortalitat la a Catalunya sempre que la Generalitat ha ofert dades. Durant la primera setmana del brot a Igualada, quan encara no s'havia detectat cap cas a altres comarques, les víctimes a l'Anoia superaven en xifres absolutes a les de tot el Principat. Pel que fa a la taxa de positius, fa dues setmanes la comarca era la tercera, darrere de la Vall d'Aran i el Berguedà. Fa deu dies, se situava quarta aquestes xifres. Ara mateix, l'Anoia és la setena comarca de Catalunya en la taxa estandarditzada de persones amb positiu de COVID19.

Per aquest ordre, les comarques amb més positius són la Vall d'Aran (131 per 10.000 habitants), el Berguedà, el Bages, el Gironès, la Garrotxa i el Barcelonès. L'Anoia se situa en setè lloc, doncs, amb 89,06 positius per cada 10.000 habitants. Són ja 1.037 anoiencs i anoienques que han donat positiu en el test. Hi ha hagut 2.260 casos sospitosos.

L'impacte del coronavirus a l'Anoia té la comparativa amb comarques interiors similars com el Bages o Osona. Aquestes dues, territoris industrials amb una població més nombrosa que l'Anoia, tenen més testos fets i una taxa de positius més elevada (de fet, la del Bages puja a 105 positius per 10.000 habitants). Les dades de la taxa mortalitat, però, són molt diferents: la taxa de mortalitat de l'Anoia és quasi el doble de la del Bages i el gairebé el triple de la d'Osona. El 40,48 de taxa de mortalitat pel coronavirus a l'Anoia significa multiplicar per deu la taxa de víctimes de Gran Bretanya o França.

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.