A peu, en caminades populars, o en cotxe, molts anoiencs tenen una cita cada setembre a Sant Magí de la Brufaganya. Aquest santuari, on la llegenda situa el martiri de Sant Magí, és la seu de l'Aplec aquest diumenge 18 de setembre.
El tercer diumenge de setembre, des de fa prop de 400 anys, és festa grossa al Santuari de Sant Magí de la Brufaganya. La primera referència escrita la trobem de l'any 1620 quan se celebrava l'anomenada 'Dinada dels pobres' en què la Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona repartia el dinar gratuïtament per a tots els pobres que acudien a Sant Magí. De llavors ençà la festa s'ha anat celebrant ininterrompudament, salvades situacions extraordinàries com guerres, pestes, etc... Avui dia se celebra el que és conegut com a Aplec de setembre o Aplec de Sant Magí i hi assisteixen vilatans sobretot de Santa Coloma de Queralt, La Llacuna i altres pobles i llogarrets propers: Pontils, Viladeperdius, Valldeperes, Santa Perpètua de Gaià, Bellprat, Santa Maria de Miralles, etc... No hi falten tampoc persones provinents del Penedès, Alt Camp i altres comarques veïnes.
Fotografia de l'Aplec, on es troben visitants de diverses comarques
Durant l'Ofici, seguint una tradició centenària, la Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona fa ofrena de dues lliures de xocolata i una almoina per al Santuari. Per acabar la festa, després de dinar hi ha balls populars i tradicionals a l'esplanada de les fonts. Des de l’any 2010 no hi falta el Ball Pla que cada any es balla dues vegades: després de l'ofici i durant el ball de la tarda.