//Plugins sense CDN ?>
A la tercera va la vençuda. El xef igualadí del Somiatruites i cap de cuina de l'Àbac va guanyar per tercer cop la final del sud d'Europa i aspira al ceptre mundial, que es disputa aquest cap de setmana a Milà.
En les properes hores, a la ciutat de Milà, de reconeguda tradició culinària, es decidirà en el concurs San Pellegrino Young Chef, quin candidat obté el títol que concedeix aquesta prestigiosa organització. El títol de millor cuiner jove del món. Set xefs de renom mundial decidiran si l'igualadí David Andrés s'emporta el títol, després d'haver guanyat la final ibèrica per tercer cop. A Milà, on es va desplaçar aquest dijous, l'acompanya un dels ideòlegs del Bulli, Oriol Castro. El plat amb el que vol guanyar la corona per davant dels 20 altres candidats és 'L'aprofitament integral de la tonyina vermella'.
Les set persones que oficiaran de jutges són Annie Féolde, Virgilio Martínez, Paul Pairet, Brett Graham, Ana Roš, Dominique Crenn i Margarita Forés, que valoraran el plat en base a les cinc 'regles d'or': ingredients, habilitats, originalitat, estètica i missatge. David Andrés vol sorprendre al jurat amb un plat que té com a principal actiu la posada en escena i un sol ingredient a més de la tonyina, les algues.
El xef del Somiatruites serà dels primers en cuinar, aquest dissabte, entre els 21 candidats. La resolució, però, no se sabrà fins diumenge al vespre. David Andrés va quedar segon l'octubre de 2016 i ara no hi és el cuiner que va quedar primer aleshores, l'americà Mitch Lienhard. Ara, l'opció americana és la de John Traube IV, però el sistema és diferent, ja que és una final pura, sense semifinals, que van portar fa un any i mig a un cribratge on sols restaven Lienhard, Andrés i un tercer candidat.