//Plugins sense CDN ?>
Aquesta setmana, l'igualadí David Andrés ha guanyat per tercer any consecutiu el San Pellegrino Young Chef a nivell peninsular, és a dir, és el millor xef jove de l'Estat espanyol i Portugal. No és l'únic reconeixement que ha rebut els darrers mesos, ja que també Forbes el va situar entre els Under 30, les persones de 30 anys o menys amb més influència a Europa. El xef igualadí respon a algunes qüestions sobre la seva vida i la seva passió, la cuina.
A- Aduritz: Exemple a seguir. Geni, treballador, humil i constant. Un dels 3 millors cuiners del món, però millor persona.
B- Bulli: somiadors, referents, revolució, innovació. Gràcies, Bulli!
C- Catalunya: Casa nostra. “El meu país és tan petit, que quan el sol se'n va a dormir mai no està prou segur d'haver-lo vist...”
D- Denominació d'origen: Reconeixement necessari al bon producte.
E- Estovalles: No necessàries per menjar a gust.
F- Família: Tot, ho és tot.
G- Gourmet: El pare, un enamorat de la bona cuina.
H- Hoquei: La meva infància, la meva adolescència i la meva passió.
I- Igualada: el centre del món.
J- Jordi Cruz: xef, mestre, company i amic de viatge, afortunat d'haver après 8 anys amb ell.
K- Kebab: El primer entrepà de la historia (antiga Persia 1500 a.C.).
L- Llet (ingredient): Dels productes més meravellosos que tenim a la cuina, gràcies a ella la nostre cuina es extremadament rica.
M- Michelin (guia Michelin): La guia gastronòmica mes prestigiosa del món.
N- Nutrició: Gastronomia equilibrada i intel•ligent. Factor indispensable quan pensem en menjar.
O- Ordre (ordre a la cuina): Vital i indispensable, a ABaC som 20-25 persones. Sense ordre seria impossible.
P- Plat (favorit): No tinc un plat favorit, ni un producte favorit, m'enamora la idea que depenent de la setmana de l'any, hi ha un producte en òptimes condicions que passa a ser el meu favorit.
Q- Quallada (com la faig): la iaia fent mató, és el primer record de quallada que tinc. És una de les reaccions més màgiques al món de la cuina. Introduirquall de pistils de cardo a una llet a mig escalfar i en instants veure com coagula, és meravellós.
R- Restaurants (favorits): ABaC, Neichel, Can Roca, Somiatruites, els del meu cor.
S- Somiatruites: Un somni de germans, somiant en agradar a la família i a la nostre ciutat, Igualada.
T- Tradició: Fonaments de la nostre cultura gastronòmica.
U- Under30: Forbes, incredulitat personal, i molta felicitat per ser un premi dels dos equips en que formo part: ABaC i Somiatruites.
V- Vi: maridatge
W- Whisky: En un Irlandès, amb canya.
X- Xai (com a carn): Costelletes, coll, espatlla, cervell, llet, formatge, brasa, rostit, guisat... màgia a l' hora de cuinar, per això m'acompanya a la final de Milà.
Y- YouthChef (San Pellegrino): Gran aparador al món de la gastronomia mundial. Molt agraït de que una empresa tan gran i potent com San Pellegrino aposti per la gent jove.
Z- Zero (productes sense sucre): Avorrit, els excessos no són bons, però una mica de sal i una mica de sucre... no poden faltar!
Marisol
Igualada
18 de novembre 2017.22:32h
Breu i bona aquesta entrevista! . L’essència d’un jove geni igualadí, felicitats !. Em quedo amb les ganes de saber si la generació de cada paraula és espontània o estava treballada amb... Llegir més l’entrevistador prèviament. Gràcies