TORNAR

L'Hospital de dia Sant Jordi recorda el seu passat com a escola

Durant la jornada de celebració de l’aniversari es van fer exposicions i representacions teatrals

gent
Dijous, 27 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'actual seu de l'Hospital de dia Sant Jordi va ser també, durant dues dècades, una escola. Per recordar el passat i el present es va escollir la vígília de l'onomàstica per celebrar una festa commemorativa.

Aquest dissabte, l'Hospital de dia Sant Jordi d'Igualada va fer una jornada de portes obertes amb activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi. Els dos eixos centrals van ser una trobada d'ex-alumnes i mestres de l'antiga escola Sant Jordi per commemorar el 45è aniversari de la seva obertura, i l'estrena del conte 'El tresor més gran del món' per part d'AFADA (l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres demències de l'Anoia) i l'Hospital de dia Sant Jordi.

La representació que es va fer, vinculada a la llegenda de Sant JordiJa a la tarda, es va obrir l'exposició de fotos amb imatges de totes les promocions d'alumnes de l'escola Sant Jordi, centre que va obrir les portes l'any 1972 i que va estar actiu fins l'any 1994. Posteriorment, es va reconvertir el l'actual Hospital de Dia Sant Jordi, obert el 2006 i gestionat pel Consorci Sociosanitari d'Igualada.

Va ser una jornada en la que els ex-alumnes, mestres i persones vinculades amb l'escola van resseguir els espais i van recordar les anècdotes en el mateix edifici. Tot seguit es realitzaren els parlaments, amb intervencions de Teresa Mas, representant els mestres de l'escola, Pia Prat, representant dels ex-alumnes, Jordi Ferrer, Gerent del Consorci Sociosanitari d'Igualada, i Fermí Capdevila, tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada i regidor d'Entorn Comunitari i Cooperació.

Després, es va fer la primera escenificació del conte preparat per l'AFADA i l'Hospital de Dia anomenat 'El Tresor més gran del món' on els tres personatges, la princesa, el cavaller i el drac, han envellit i ja no tenen les facultats que tenien de joves. El conte és l'element central d'un projecte que té com objectiu la sensibilització dels escolars de primària en relació als seus tractes amb les persones grans, i específicament amb les persones amb demència o deteriorament cognitiu. Està previst que la propera representació d'aquesta història teatralitzada sigui a l'escola Garcia Fossas el pròxim 22 de maig de 2017. Totes les escoles que ho vulguin poden sol·licitar a l'AFADA i a l'Hospital de Dia l'escenificació del conte en el seu centre educatiu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.