TORNAR

Igualada serà una Ciutat Amiga de la Gent Gran

Igualada inicia el procés per formar part de la Xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran de l’Organització Mundial de la Salut

gent
Dimecres, 19 febrer 2014. 18:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada va aprovar per unanimitat aquest dimarts, 18 de febrer, la proposta del govern municipal d’iniciar el procés d’adhesió de la capital de l’Anoia a la Xarxa Global de Ciutats Amigues de la Gent Gran de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Joan Torras

Aquest és un procés que ja han començat o culminat altres municipis catalans, com Barcelona, Manresa, Vic o Berga, i que suposa un trajecte de cinc anys de durada fins a integrar-se en la xarxa, que compta amb més d’un centenar de ciutats d’arreu del món. Després de l’acord de ple d’ahir, el consistori traslladarà immediatament a l’OMS la seva voluntat d’adherir-se al programa, un procés en el qual comptarà amb l’acompanyament de la Diputació de Barcelona.

L’any 2006, aquesta organització va reunir trenta-tres ciutats de vint-i-dos països per iniciar un projecte global, pensat per a determinar quins elements de l’entorn urbà faciliten un envelliment actiu i saludable, tenint molt en compte les tendències demogràfiques mundials. El programa contempla els factors mediambientals, socials i econòmics que influeixen en la salut i el benestar de les persones grans.

Durant els primers dotze o quinze mesos es durà a terme una diagnosi de l’estat actual d’Igualada de la mà dels col·lectius i entitats de la gent gran, però també comptant amb aquells que hi puguin contribuir. Aquesta diagnosi participativa explorarà àmbits d’acció com ara el civisme, els edificis i espais públics, l’habitatge, la mobilitat i el transport, el respecte i la inclusió social, els serveis socials i de salut i, finalment, el teixit associatiu.

Posteriorment, es desenvoluparà una segona fase de tres anys on, un cop detectades les mancances, s’executarà el pla de treball que especificarà quines accions caldrà adoptar en el futur per assolir l’objectiu. Finalment, en el darrer any del procés es detallaran les conclusions definitives que caldrà implementar.

Com ha explicat aquest dimecres el tinent d’alcalde d’Acció Social, el republicà Joan Torras, el projecte “ha de ser transversal i implicar activament diferents àrees del consistori més enllà de la pròpiament social”. D’aquesta manera, es preveu involucrar, en diferents fases del recorregut, departaments com ara Entorn i Promoció Cultural, Urbanisme i Mobilitat, Promoció de la Ciutat i Coordinació o Sanitat i Salut Pública, entre altres. Torras ha posat com a exemple el fet que futurs planejaments urbanístics a Igualada ja seguiran els paràmetres que marqui aquest projecte i ha mostrat el seu desig que “d’aquí a cinc anys l’haguem dut a bon port i puguem afirmar aleshores que som una ciutat amiga de la gent gran”.


4 Comentaris

R

Reflexions amb veu alta

igda

21 de febrer 2014.18:50h

Respondre

Reflexionem-mi, senyors, Reflexionem-mi

”El afany de perfecció, fa de algunes persones, totalment insuportables.”

”Moltes persones estan massa educades per parlar amb la boca plena, pro no... Llegir més es preocupen, de fer-ho amb el cap buit.”

R

Ramon

Igualada

21 de febrer 2014.17:48h

Respondre

I fins ara, Igualada que es ? ciutat enemiga de la gent gran.
Ara es compren, el estat llastimós, de mols carrers de la Ciutat.

M

Maria Ll.

Igualada

20 de febrer 2014.16:30h

Respondre

Mariona, vigila que no t’ofeguis que em sabria molt greu

M

Mariona

Igualada

19 de febrer 2014.19:03h

Respondre

De tant FUM, el aire de Igualada, comença a ser IRRESPIRABLE.

Sols faltava, ”la alegria de la huerta”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.