TORNAR

El Kubb Sesoliveres emprèn una etapa d'aposta per la cuina de proximitat

L’establiment arrenca una proposta de Km0

gent
Dissabte, 7 març 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Cuina de proximitat, sense intermediaris, amb productes de la comarca. Aquesta és la filosofia que posarà en cada dinar, a partir d'aquesta setmana, el restaurant el Kubb a Sesoliveres

El restaurant Sesoliveres, del grup Jardí d'Igualada, emprèn una nova etapa. Des d'aquest dijous 5, la sala El Kubb, un dels dos espais de Sesoliveres, obrirà cada dia al migdia, de dilluns a divendres, oferint un menú amb plats cuinats amb productes de la comarca. És el primer restaurant a Igualada que aposta per la filosofia de la cuina de proximitat, coneguda també com a Km0. Es tracta de cuinar bàsicament amb productes locals i de qualitat. Aliments rics en vitamines i minerals, que han madurat de forma natural i no en cambres frigorífiques, i que procedeixen d'un circuit de comercialització curt, on no hi ha un excés d'intermediaris.

El Kubb, un espai versàtil, ara amb cuina de proximitatEn aquesta línia, Sesoliveres treballa amb productors principalment de l'Anoia, o de zones el màxim de properes a la comarca. Així, en el menú es pot degustar una amanida d'escarola de l'hort d'en Guim Llacuna, d'Igualada; un conill rostit natural d'Euroconills, de Calaf; o un bon mató regat amb mel de Mas Buret, de Santa Margarida de Montbui; entre altres plats. Tot maridat també amb vins i caves de proximitat, com per exemple els de la bodega Can Feixes, de Cabrera d'Anoia.

La cuina propera aporta un gran benefici per l'entorn, perquè ajuda a dinamitzar l'economia del territori, i també ajuda a minimitzar els desplaçaments, reduint les emissions de CO2 i els costos de gasolina. Un altre valor afegit és que els consumidors mengen productes de temporada. És a dir, els plats s'elaboren amb els aliments propis de cada època de l'any, el què en aquell moment ens dóna la natura. Així, en aquest inici de temporada, a la carta no hi falten verdures com la carbassa, els porros, les carxofes, o les col-i-flors; i la fruita com la taronja o la pera. Tot traduït amb plats com 'escudella de carbassa amb arròs i fideus', 'trinxat de col i patata amb botifarra negra i cansalada cruixent', o 'bacallà confitat amb poma i col-i-flor'. El menú s'elabora íntegrament a la cuina de Sesoliveres, s'ofereix els migdies de dilluns a divendres, i té un preu de 15 euros.

Compra de productes al mateix restaurant

Una altra de les novetats és la possibilitat de comprar al mateix restaurant alguns dels productes frescos que s'han degustat durant l'àpat. Una manera de gaudir a casa dels aliments que dóna el nostre territori. Entre els productors, hi ha les verdures de Guim Llacuna, d'Igualada i Cal Serralet, de Sant Martí de Tous; la mel, provinent de Santa Margarida de Montbui; els fruits secs, dels establiments Tousec, de Sant Martí de Tous / Roset, d'Igualada; els ous igualadins Clarassó; la pesca salada adquirida a la botiga Filomena; l'oli, de Saba, d'Igualada / El setrill, d'Igualada; el pa del forn Jaume Vicenç; formatges i làctics de La tossa, d'Igualada; els cargols de Cal Jep, de Castellfollit del Boix; els conills de Calaf o els elaborats de porc Ibáñez, de la pròpia Igualada.

Grup Jardí té una llarga trajectòria en el sector de la restauració iniciada amb el restaurant El Jardí, a la Rambla Sant Isidre d'Igualada. La bona cuina, tant en creació com en qualitat, va fer créixer el grup traslladant-se a la finca de Sesoliveres.  Aquest és un espai modern i actual, amb un toc romàntic, situat al peu de l'ermita de St. Jaume de Sesoliveres d'Igualada. Disposa de la sala gran i la sala El Kubb, ambdos espais per a acollir esdeveniments diversos. El Kubb és una sala buida que es transforma a mida de cada client, i que al llarg de l'any és escenari de casaments chill out, casaments íntims, trobades d'amics, reunions d'empresa, presentacions, tallers, etc. I ara també és restaurant diari amb una carta gastronòmica elaborada amb productes de proximitat i de temporada.

 


1 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

7 de març 2015.07:25h

Respondre

El grupjardi liderant la gastronomia igualadina.Que tot i tenir grands cuines i bons restaurants es una gran desconeguda arreu del Pais.Felicitats Manel per l iniciativa.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.