//Plugins sense CDN ?>
El ventall d'activitats de l'EcoFira va convèncer a un important contingent de persones que va venir diumenge a l'Alta Segarra. Aquesta immersió en propostes cap a un futur més sostenible va omplir el centre de Calaf, una vegada més.
La segona EcoFira va comptar amb un nou èxit de visitants que durant tot el dia van recórrer la seixantena d'estands dedicats a productes i serveis ecològics. La jornada va començar de bon matí amb la recepció oficial de les autoritats a l'edifici consistorial, entre les quals hi havia diferents alcaldes i regidors de municipis de l'Alta Segarra. A més, es va comptar amb la presència del diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, que va proposar "compartir el projecte de l'EcoFira al territori fent activitats que es puguin allargar en el temps" i es va comprometre a "acompanyar i donar-hi suport" des de la corporació provincial.
La delegació política va fer oficial l'obertura de la mostra amb una passejada inaugural que va servir perquè poguessin visitar tota la mostra. Seguidament van assistir en algunes de les xerrades com la de Joan Teruel, gestor de recursos naturals, que va explicar què és una xiloteca. A més, en finalitzar la seva intervenció va lliurar la xiloteca de la Catalunya Central a l'alcalde de Calaf, Jordi Badia. La delegació també va presenciar la conferència del tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calaf, Marc Arenas, que va parlar de reciclatge i del nou sistema de recollida que s'implantarà a l'Alta Segarra, el porta a porta.
El comerç, al Raval Sant Jaume
El carrer Raval de Sant Jaume va ser, durant tot el dia, un bullici de gent que visitava la seixantena d'expositors de diferents sectors d'arreu de Catalunya. Els visitants van poder descobrir una gran diversitat de productes i serveis ecològics. Des de l'alimentació i la gastronomia, passant per les energies renovables, la bioconstrucció, l'aprofitament forestal, la calefacció ecològica i les bicicletes elèctriques, fins a temes de salut ambiental o assessorament mediambiental i altres propostes vinculades a l'ecologia i el medi ambient.
L'EcoFira va ser el punt de trobada de persones i professionals que, des d'àmbits diversos, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del país. La bona resposta de participants i visitants en aquesta segona edició consoliden aquesta aposta del consistori per promoure aquest sector i sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient.
Va complir amb les expectatives la gastronomia ecològica, que es va convertir en un dels grans atractius de l'EcoFira. Van ser molts visitants els qui van aprofitar per fer el mos en un dels dos espais Eco Gastronòmics ubicats en dos punts estratègics de la fira. En cada un d'ells, condicionat amb taules i cadires, s'hi podien degustar diferents àpats ecològics i naturals acompanyats de cervesa i vi ecològics.