//Plugins sense CDN ?>
La solució per evitar la caracterització o simulació de persones de pell negra passarà per un nou maquillatge de "fantasia" amb diversos colors a la cara. Consideren que "així s'eliminen aspectes de caire discriminatori".
Vallbona d'Anoia se suma a la mobilització #Baltasardeveritat i per evitar el 'blackface', i no utilitzarà les caracteritzacions per als patges del Rei Baltasar. L'Ajuntament vallbonenc aposta per eliminar aquesta pràctica i els patges i patgesses que sortiran a la rua el pròxim dia 5 de gener aniran "pintats de fantasia tal com ja es va fer el passat dia 27 en l'acte de lliurament de les cartes reials al patge Faruk".
La vila considera que aquestes pintures són un model que "preserva la identitat dels participants, alhora que el caràcter màgic de la Nit de Reis, i a la vegada elimina qualsevol element de caràcter discriminatori de la festa". També des de l'Ajuntament es va organitzar un taller de sensibilització per als Reis Mags, patges i patgesses que va tenir com a finalitat "observar petits elements de xantatge emocional i abús de poder que s'han mantingut en els discursos educatius que els emissaris reials, ses majestats i per extensió, les persones adultes han emès als infants en el marc de la Festa de Reis".
El taller va tenir lloc el divendres 27 i va ser de dues hores. Es va reflexionar sobre quins han estat els missatges que els adults han donat als infants al llarg dels anys, quina és la concepció d'infant que es volia tenir i per tant, com calia dirigir-se als nens i nenes. En la formació es van practicar dinàmiques per mostrar "quines emocions afloren en l'infant segons el missatge que rebia per part de l'adult i quines podien ser unes millors actituds per comunicar-se amb els més petits, com per exemple, ajupir-se per parlar amb ells i mirar-los als ulls en el moment de parlar-los". Durant la formació també es van oferir recursos "per si el petit o la petita de la casa es posa a plorar en el moment de fer-se la foto".
L'activitat s'emmarca en la preocupació que es té des de l'Ajuntament de Vallbona d'Anoia "sobre els continguts de les festes dirigides als infants", uns continguts que es volen revisar, perquè poden manifestar discursos exemplificadors "que no contemplen la perspectiva de gènere, el respecte vers l'altre o com en el cas de les dates pròximes entorn de la Nit de Reis, emeten missatges que advoquen a l'infant a portar-se bé si no vol que els Reis no li entreguin els regals que ha demanat a la carta; entenent aquests missatges com a un discurs de poder emesos per l'adult, que l'infant interioritza com a xantatge i davant del qual, l'infant entén que cal adoptar una determinada conducta per obligació".
Es considera que "cal donar veu al col·lectiu infantil, el qual és el principal protagonista d'aquestes i altres festivitats i no sempre se l'ha tingut prou present". En el taller del divendres passat es va enfocar la figura de l'infant com a "sempre mereixedora dels regals i la il·lusió que els Reis Mags reparteixen durant la nit de Reis, sense que nens i nenes s'hagin de qüestionar el seu propi comportament, per donar més valor a què són per ells mateixos més que no pas al que fan per ser mereixedors d'una recompensa, com ho són en aquest cas, els regals". L'activitat va ser conduïda per la Laura Santiago, mestra i membre de l'Espai d'acompanyament familiar Lligams, per ajudar a oferir una nit màgica basada en el respecte i la consideració vers el col·lectiu infantil.
Igualadí
Igualada
2 de gener 2020.20:44h
Vallbona sempre donant la nota, són la còpia cutre de la CUP de KP!
Llegiu una mica va!