//Plugins sense CDN ?>
Malgrat que en grans metròpolis sigui una pràctica usual, encara no està prou extesa al nostre territori l'ús de webs per establir contacte entre visitants i habitants d'una població -amb la finalitat de compartir allotjament, menjar i experiències-. Sovint pel desconeixement per part dels locals d'aquestes eines. Aquest és el cas de l'Anoia i la seva capital, Igualada.
Aquestes plataformes, entre les quals destaquen 'Airbnb', 'Coachsurfing' o 'VizEat' , s'ofereixen com a intermediaris entre un amfitrió local que ofereix algun servei i un viatger que el necessita.
Airbnb.com
És una plataforma que permet publicar, descobrir i reservar diferents allotjaments. Disposa de 800.000 propietats en més de 192 països repartits en 33.000 ciutats d'arreu del món. Es va crear a finals de l'any 2008 i avui dia és un dels recursos més buscats sobretot per viatjants. El seu funcionament és senzill: Els usuaris s'han de registrar donant unes dades vàlides. I la finalitat és el lloguer d'espai durant un període de temps, com ara; una casa sencera, una habitació privada, una habitació compartida... Després cal posar-se en contacte amb el propietari per fer la reserva i el pagament. El servei compta amb uns mecanismes perquè no hi hagi problemes entre les dues parts. Els hostes paguen per avançat a través del portal web, si confirmen que han passat una bona primera nit, la quantitat és ingressada a l'amfitrió.
A Igualada
A la capital de l'Anoia han crescut exponencialment els habitatges allistats al web. L'any passat eren 3 i actualment hi ha una quinzena d'amfitrions que ofereixen casa seva a canvi d'un lloguer molt inferior al preu d'una habitació d'hotel. Per exemple el Roger, ofereix una habitació amb llit de matrimoni per 22 € la nit i també posa al servei dels hostes el Wi-Fi, la rentadora, la cuina, etc. Un cas diferent és el del Marc, que per 39 € la nit lloga tot el seu pis cèntric amb terrassa, al portal web, ell recalca que és ideal per a famílies, que accepta mascotes, i també estableix les seves normes: "No s'admeten festes o esdeveniments dins del pis".
Parlem amb una amfitriona igualadina
La Irene motivada perquè el seu pis era gran i tenia una habitació que no sabia què fer-ne, va prendre la decisió d'allistar-la al web per si a algú li podia servir d'ajuda. L'any anterior, havia anat a Suïssa i parlant amb una amiga que també li sobrava espai, va animar-se a oferir-se com a amfitriona. La Irene ens confessa que omple el pis de manera esporàdica: algun dia entre setmana, els caps de setmana de Juliol. No està ple sovint, però a ella ja li està bé. Les persones que fan nit al seu pis viatgen a Igualada per motius ben diversos, ja pot ser per un concert -com el de Manel, fa tres setmanes-, per motius laborals, familiars... "Vaig tenir una parella d'avis que venien a visitar els seus néts des d'Alacant" apunta. "Sí que hi ha unes dates més assenyalades" diu, "el RecStores, el Vadefoodies, alguna fira... principalment s'omple de gent de fora que treballa en aquests esdeveniments". Algun cop s'ha trobat amb un grup més nombrós, en una ocasió va acollir una família belga sencera que anava des de València fins a Bèlgica en bicicleta. Ella principalment ho fa més per l'experiència que pels diners, sí que és cert que la part econòmica li dóna un grau de seguretat. Valora molt positivament la iniciativa i considera que és un forma molt eficient de viatjar, conèixer gent i integrar-se en una cultura.
M’AGRADA LA IDEA
Una pregunta davant totes les noticies que surten a la premsa
pregunto abans de prendre cap decisió
si dic que poso a la plataforma disponibilitat d’una habitacio doble..... Llegir més haure de fer declaracii??
Carles bon article però... cal la segona part ,,, conseqüències. .
La Colau persegueix aquest sistema
Potser seria bo que a Igualada es facilites aquest sistema..davant els pocs llocs que hi ha per pernoctar
La Mostra ja ho te clar
jo tinc una habitacio amb dos llits amb dret a cuina
l’artucle es bo però amb mancances
Igualada
14 d'agost 2016.18:35h
Moltes gràcies Antònia! Prenc nota!
jaume rdguez enrich
15 d'agost 2016.07:15h
Carles l’article es periodisme de investigació del bó. En descobrir el que majoritàriament ignoravem de la nostre Ciutat. Bona apreciació de l Antonia. Jo tambe mi apunto i aixi sumant... Llegir més multipliquem.