Dimecres, 6/4/2016
4316 lectures

Em perdo per l'anella verda

Admeto que sóc una mica ruc i que potser a la meva edat he degut perdre agudesa visual i sentit de l’orientació, però cada vegada que he intentat córrer i completar el recorregut de l’anomenada Anella Verda d’Igualada, en alguna de les seves variants, em perdo. No sé per on em volen fer passar, hi ha moments de dubte, quan el camí o la via a seguir s’esborra, es perd o es deriva cap a llocs inexistents. Si, mentre corro o camino, vull anar seguint algun tipus de senyalització (clara) que m’indiqui cap on he d’anar, no sé veure-la, no sé trobar-la. He d’imaginar-me per on deu passar el recorregut i vaig avançant per lògica, per esma, però perdo el fil, pobre de mi! Ja ho dic... una mica ruc sí que ho dec ser!

Sobre l’Anella Verda, diu la web de l’Ajuntament: “El projecte inclou els espais existents o previstos, urbans i periurbans, les connexions entre ells i amb el nucli urbà, els elements que configuren la identitat del paisatge i de la ciutat i les problemàtiques que puguin sorgir en els seus traçats així com la millora de les infraestructures existents.
L’objectiu principal és aconseguir uns itineraris per a la mobilitat tova, vianants i bicicletes, que siguin continus, segurs i confortables.

Segons es llegeix a diferents plafons informatius que hi ha a la ciutat i a la publicitat institucional, hi ha establerts tres circuits per córrer, caminar o anar amb bicicleta. Cada recorregut té un color i un nom. El més curt és l’Anella fluvial i té una llargada de 6,3 km (al mapa està assenyalada de color blau). Després hi ha l’Anella central (pintada de color vermell) i que passa per l’antiga N-II i té una llargada de 8,8 km. Finalment hi ha l’Anella guixeres, que dóna completament la volta a la ciutat i té una longitud de 13,11 km i està pintada de color verd. De tant en tant et trobes plafons informatius a la ciutat que parlen d’una anella o d’una altra i marquen enllaços, derivacions, fletxes de colors cap aquí i cap allà... hi ha informacions que asseguren que dues de les tres anelles són només un projecte però, al mateix temps, trobes cartells indicadors que et fan anar cap a anelles que són només una idea, un dibuix en un mapa i prou.

Què demano? Que mentre no s’enllesteixi el projecte de manera definitiva, es faci una senyalització provisional dels itineraris, amb pintura de colors per cada anella. Es pot pintar el paviment, la base dels fanals o dels arbres, amb algun tipus de plantilla o de logotip que els usuaris puguin identificar. Això no val massa diners i ho agrairíem, per poder anar fent, mentre no s’acabi d’executar el projecte. És una manera d’aconseguir que la gent conegui els recorreguts i vagi acostumant-se a passar-hi. Que la ciutat s’obri amb ordre, a caminadors i corredors –que en som una bona pila!–  i mirar de fer conviure en uns mateixos espais els cotxes i la gent que fa esport. Segur que això ha de ser possible.

Aleshores, quan això estigui marcat d’aquesta manera, si em continuo perdent, confirmaré que, efectivament, són ben ruc!

5 Comentaris

J

Joan

IGUALADA

20 de juny 2018.15:08h

Respondre

A mi m’emprenya aquesta ansia de capitalitzar políticament les veritats a mitges. Triptics, planols, folletins, etc. que la realitat desmenteix. L’anella externa, la farem els usuaris tot... Llegir més buscant el camí!. Estic convençut que el polític que s’apunta la medalla, no l’ha provat de fer mai el recorregut. Ah! que el projecte no està acabat i en alguns punts no es passa!, Doncs q no en fotin tanta propaganda, collons!!!

N

Neus

Igualada

10 de maig 2016.15:56h

Respondre

Jo creia que tenia bon sentit de l’orientació, però a l’anella verda d’Igualada em perdo ;-))

M

Marisol

Igualada

10 de maig 2016.00:13h

Respondre

Jo tampoc he aconseguit treure’n l’entrellat, Jaume !! I la veritat, sabent el pressupost que s’hi van gastar (en senyalització i altres) és més aviat ”paper mullat” que poca gent... Llegir més podrà aprofitar. Ja ha perdut la seva intenció inicial: augmentar l’activitat física de la població. Això sí, de bonic sí que hi queda... però que poc funcional !

S

Sílvia

Igualada

6 d'abril 2016.17:09h

Respondre

És tan real Jaume!
Vaig intentar-ho en bici i vaig acabar fent una ruta en bucle, semblava el dia de la marmota, per aquí ja hi hem passat, un altre cop...?
A l’alçada del tanatori marca... Llegir més Montbui cap a Vilanova...
Tant costa fer-ho bé???

E

Eva Abril

Igualada

6 d'abril 2016.10:43h

Respondre

Totalment cert!
l’he fet un munt de vegades i sempre m’he perdut!!! :-(((

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.