Ja el tenim: un pagès, de 59 anys, de nacionalitat espanyola, propietari del Mas Rossinyol...

Estan parlant del Jaume de cal Masseté. A aquest home, a qui tinc el gust de conèixer, admirar i compartir un cert veïnatge des de sempre, li van penjar la culpa de l’incendi del dia 26 a Òdena. Així, directament. Ja tenim el culpable, deien els diaris, les televisions, el conseller Jané... I la notícia, com el foc, es va anar escampant per tot arreu i es va anar fent grossa, sense cautela, sense comprovar la certesa dels fets. Els agents rurals van divulgar per les xarxes una fotografia de la màquina de picar palla dient que havia causat el foc. Ho deien i ho escampaven així, sense embuts, de manera oficial. I els diaris ho copiaven, ho donaven per bo.

Semblava que el Jaume de cal Masseté fos un incendiari, un insensat, un cap verd que hagués posat foc al bosc amb una màquina destructiva i temerària. I, l’endemà, quan el foc ja estava sota control, va anar als mossos a explicar el que havia passat, a donar testimoni de primera mà del que ell havia viscut aquell maleït diumenge, perquè li semblava que era la seva obligació, com a testimoni dels fets. Tot això sumat (pagès + màquina que trinxa palla + declaració als mossos) dóna un resultat cantat: Ja tenim un culpable.

El foc es va apagar. S’ha de dir que aquesta vegada els mitjans hi han sigut tots, no es pot fer cap crítica al dispositiu desplegat, bombers, mossos, mitjans aeris, ADF, voluntaris. Allà hi érem tots i, amb una bona feina, es va aconseguir controlar l’incendi en unes poques hores. No hi ha hagut cap dany personal d’importància, ni cap pèrdua de patrimoni irreparable i el nombre d’hectàrees cremades és molt menor que en altres incendis que ha tingut aquest país, malgrat que cada hectàrea cremada fa mal al cor.

Quedava una víctima. El Jaume de cal Masseté.

Jo no tinc la veritat. Tampoc no la tenen els agents rurals. Ni el Jaume de cal Masseté. Perquè, que jo sàpiga, ningú no ho va veure. Ara, sí que convé dir algunes coses, abans de jutjar a cegues.

Efectivament, el Jaume de cal Masseté va estar treballant amb la màquina en aquell camp fins a les 12 del migdia. Això no és cap descobriment, perquè ho va declarar ell mateix i hi ha testimonis. Per tant, és normal que els agents rurals trobin roderes de tractor i pedres amb les rascades del ferro de la màquina piconadora de palla. A les 12, quan va deixar el camp, no hi havia cap rastre del foc, que començaria una hora i mitja més tard. Seria el propi pagès qui donaria avís al 112. Aquesta també és una dada objectiva. Per tant, tenim un pagès que fa la seva feina, com tants altres pagesos el mateix dia i a la mateixa hora. Aquesta feina estava permesa perquè no hi havia cap prohibició dictada i, per altra banda, a l’hora de més calor, quan realment va començar l’incendi, la màquina ja estava tancada al cobert. Per tant, el Jaume de cal Masseté no va cometre cap il·legalitat, ni se’l pot acusar d’imprudent, de negligent o de covard, perquè tots sabem que si hagués vist un mínim rastre de foc al camp no hauria reculat i hi hauria fet front.

Costa molt d’entendre que una possible guspira generada abans de les 12 en aquell camp estigués somorta, sense fer cap senyal de fum, fins al cap d’una hora i mitja que hauria engegat l’incendi. Els científics hi haurien de dir alguna cosa, però el sentit comú no ho entén. Per això, abans d’acusar públicament una persona, donar-lo per jutjat i sentenciat per poder tancar l’expedient de l’incendi, potser ens hauríem d’assegurar que l’encertem.

Amb aquestes paraules vull expressar públicament la meva solidaritat –i la de moltes persones que el coneixem– amb el mal tràngol que està passant el Jaume, donar a conèixer la seva lluita contra el foc durant dècades, ja que és un membre molt actiu de l’ADF d’Òdena, el seu amor cap a la natura i la pagesia, la responsabilitat en la seva feina i les arrels que té ben agafades en la terra que, lamentablement, se’ns va cremar.

Ahir, a Òdena hi havia molta gent en aquella plaça donant-li suport.

117 Comentaris

i

isa

Igualada

10 d'agost 2015.13:52h

Respondre

El nostre sistema ”democratic” i politic fa que sempre es busqui un cap de turc per poder dir al poble un culpable i responsable de tots els aconteixements sobre tot si son negatius.
Ara em... Llegir més trobat un inocent pages que fent la seva feina presumiblement va tenir el infortuni de provocar l’ incendi.
Ens hem questionat alguna vegada de la gran sensibilitat que tenen els pagesos front a la natura o simplement busquem un culpable per poder dir lo bons que som a l’hora de trobar un culpable i aixi enterrar en viu a la victima?.

a

abel

Sant Pere

10 d'agost 2015.15:58h

Hi hauràn pagesos d tota mena, no? Sembla q a d.altres oficis no s.els questiona la culpabilitat, o q s.els massacri mediàticament.

J

Joan Roger

Sta, Mº de Palautordea

7 d'agost 2015.19:27h

Respondre

El dia 2 baix fer el comentari a favor del Sr. Jaume ( perque lo que va fer, si no fos un Sr. no lo hauria fet hages amagat el cap a sota el ala ).
Vaig fer una proposta ( no se si es diu aixis ) i... Llegir més seria si a veure si tots els pagessos que teniun bosc a la vare de les fienques, no se com pro merar de montar una empresa a on la fusta i la brutisia dels boscos es pogues fer combustible per les estufes que hi ha anian el mercat que lo que cremen crec que es dio PALLET.

a

abel

Sant Pere

7 d'agost 2015.18:50h

Respondre

Sr.Jaume Farrés, -costa molt d.entendre q una possible guspira generada abans de les 12 , etc.etc.- esclar, vostè, com jo no ho entenem perquè no som experts en incendis. Sense entrar si el... Llegir més Sr.Jaume és el causant de l.incendi o no, i no tinc per que dubtar dels agents rurals, crec que el sentit comú d.un pagès amant de la natura, profesional amb bagatge del seu ofici i amb una sensibilitat envers els incendis, li hauria de dir que les condicions climàtiques del dia de l.incendi, no eren les més adecuades per a realitzar les tasques agrícoles que va dur a terme. Estic convençut que ell això ho sap.
Tenim sort els que opinem, que no hem perdut la casa ni hem sofert danys perso als en la nostra gent.
Segurament tindriem un altre opinió.

a

abel

Sant Pere

7 d'agost 2015.18:04h

Respondre

Sr.Jaume Farrés, vosté no jutja a cegues, en canvi si q defensa a cegues..
Sense entrar en si el Sr.Jaume ha estat o no el causant de l.incendi, i no tinc per que dubtar d.uns profesionals que... Llegir més així ho determinen, crec el sentit comú d.un pagès amant de la natura i curós amb el seu ofici, com es suposa que és el Sr.Jaume, no hauria d.haver realitzat la tasca agrícola que va dur a terme en uns dies on la climatologia no era la més adecuada. Tenim sort els que opinem, que no s.ens ha cremat la casa ni hem sofert danys en les persones.
Sr.Jaume Farrés, amb tot el respecte, no m.agradat gens el seu article.

J

Josep Rovira

Centelles

5 d'agost 2015.14:09h

Respondre

Jaume,no et coneixo personalment,pero coneguts meus m’han explicat la persona que ets,un gran col-laborador amb cualsevol activitat que es faci,tant si es de la natura,de la cultura o simplement... Llegir més actes del poble,tens tot el nostre suport tant de la familia com meu personal.

J

Josep Rovira

Centelles

5 d'agost 2015.14:09h

Respondre

Jaume,no et coneixo personalment,pero coneguts meus m’han explicat la persona que ets,un gran col-laborador amb cualsevol activitat que es faci,tant si es de la natura,de la cultura o simplement... Llegir més actes del poble,tens tot el nostre suport tant de la familia com meu personal.

F

FERRAN SALVAT PARES

ANYA (LLEIDA)

4 d'agost 2015.19:26h

Respondre

JAUME MOLTS ANIMS, ESTIC D’ACORD AMB TOTS EL COMENTARIS QUE HE LLEGIT AQUÍ.
NO SOC PAGES, PERO VISC EN UN POBLE I ESTIMO LA NATURA COM TU I ET DONO EL MEU SOPORT.
VULL CREURE AMB LA JUSTICIA I... Llegir més PER TANT ESTIC SEGUR QUE SI FINALMENT HAS D’ANAR A JUICI, SEGUR QUE SORTIRÀS INOCENT.

P

Pep

Hostalric

4 d'agost 2015.17:03h

Respondre

Tot el meu suport a n’en Jaume i a tota la seva família davant de tota aquesta banda d’encorbatats!! Ànims i força d’un fill i nét de pagesos!!

L

Lluís Estrany Roger

Santa Eulaia de Ronçana

4 d'agost 2015.11:49h

Respondre

Tots som Jaume, el meu mes gran soport pel Jaume pel mal rato que li estan fen pasar, Jaume, i a les teles ni cas son una colla de miserables que no mes viuen a costa de les desgracies dels altres.... Llegir més Es pensan que son els jutges del món i no mes foten que dir metides a tort i a dret.i els polítics un altre colla que sempre espolsen les seves responsabilitats als altres, que esperan a fer una gestio del bosc com deu mana. Aqui no mes s’enrrecorden dels boscos quan hi ha una desgracia. Lo que tindrien de fer es un homenatge a tots aquets pagessos que treballan de sol a sol 365 dies l’any per subsistir que gracies a ells Catalunya no s’ha crema’t sencera.

j

josepa

salou

4 d'agost 2015.11:19h

Respondre

Al diccionari hi ha una paraula en desus es accident !!! Cap prohibicio de treballar amb la maquima.cap descuid cap voluntat es aixo Un ACCIDENT !!!no Es tant dificil d entendre oi/???

B

Bernat

Igualada

4 d'agost 2015.09:16h

Respondre

Jo que voleu que us digui. Tenim un culpable perfecte. Un incendi estrany que salta la carretera, no una sinó dues. Un foc inexplicable, fruit de l’atzar, o la mà humana. QUi sap que va passar.... Llegir més mai ho sabrem del cert, com tantes altres coses. L’univers tendeix al caos i nosaltres hi volem posar ordre. I en aquest cas no s’entèn res. Potser hi ha interessos obscurs que aniran sortint a la llum amb el temps, i només amb el temps anirem lligant caps i veurem que almenys no hem de plorar cap mort.

E

Elisabet

Vic

3 d'agost 2015.22:09h

Respondre

És bastant vergonyós el què han arribat a difondre els medis de comuncació per tal de poder dir que ja tenien el culpable. És molt fàcil penjar el mort a algú que només va fer la seva... Llegir més feina... T’enviem molts ànims Jaume desde Vic!!!

j

jordi

esparreguera

3 d'agost 2015.10:58h

Respondre

Tots som Jaume.
Cada dia som menys pagesos i a sobre pocs que quedem només fem que rebre garrotades.

Ànims Juame

P

Pere junca

Santa Maria d'olo

3 d'agost 2015.08:36h

Respondre

Estic amb tots vosaltres.
El foc no tarda un hora i mitja a encendres
ANIMS JAUME!!
Soc de l’adf quercus. Encara que jo no i vaig ser es va fer molt bona feina.

J

Jordi

Piera

4 d'agost 2015.05:35h

Jo soc ADF, he treballat en el Pla de Vigilància d’Incendis i he estat a varis focs, comptant-hi aquest.
Puc dir i assegurar que he vist focs latents d’hores.
Qui no coneix un foc... Llegir més de llamp??? cau a la nit i s’encen fins a 8 hores després.
El que li va passar al Jaume es totalment fortuït e imprevisible.
Ell podia vigilar tot el que volgués però es impossible de saber si una espurna s’encendrà 3 o 4 hores després, quan hi arribi el vent.
Qui no entengui aixó, no enten el foc.
El problema no resideix aquí, i ara me la jugo, sinó en les autoritats que deneguen, un rera l’atre, els projectes d’aprofitament forestal i impedeixen així que es faci neteja del bosc i, sobretot, del sotabosc.

J

Julià

Bovera

2 d'agost 2015.16:45h

Respondre

Es vergonyós que sempre s’ acusi al pagès, ni que ell l’hagués causat, i que!!!
Quans incendis, pagesos com el Jaume han pogut evitar amb el seu treball als trossos?
Els mitjans de... Llegir més comunicació, polítics, agents rurals hauien de fer mes pedagogia del be que fan els pagesos del nostre país al territori.
Anims Jaume

M

Marti

Sant Marti de Tous

2 d'agost 2015.15:39h

Respondre

És curiós la rapidesa amb què es troben culpables, i segons perquè es triguen anys.
Els Mossos tampoc tenen culpa de res, senzillament en aquest i altres, amb gran transcendència mediàtica,... Llegir més hi ha unes directrius polítiques darrere, que normalment intenten desviar l’atenció sobre la seva mala gestió.

Força Jaume

J

Jaume

Darnius

2 d'agost 2015.15:13h

Respondre

Jaume primer de tots molts anims. Tu diu un pages i funcionari a l hora. La vida de pages es molt dura no mes ho saben qui fa aquesta feina i com el treball q fa un treballador d la generalitat es... Llegir més facil d criticar la.
Mira de ser tu i tu saps q vas fer el mes correcte q era treballar d pages.

J

Joan Roger

Santa Maria de Palautordera

2 d'agost 2015.12:13h

Respondre

Socgerma del pare de la Marta Roger, estic d’acord amb ella i tots els comentaris que he llegit aqui.
Donc tot el soport al Sr Jaume ja que es una gran persona, ja que estic segur que si fos ell... Llegir més no hauria dit res.
Jo vaig parla amb la Marta sobre la bruticia dels boscos, a on aixo es podria evitar si els gobernans pensesin mes amb el pais i no amb les butxaques, podrien potenciar la neteja de boscos per fer llenya per estufes de ( PALLET ) crec que es diu aixai. A alguns paisos d’ Europa ja ho fan.
Entre tots tindriem que mirar de potenciar i que no es cremesin els boscos que es la nostre vida ja que son els que ens aportan mes oxigen
Una salutació a totom.

M

Marta Roger

Cardedeu

2 d'agost 2015.08:02h

Respondre

Els de Can Roger de Cardedeu en ple, que som pagesos, estem disposats a anar on calgui amb aquest pobre home que només feia la seva feina. El qui té els boscos bruts de massa forestal és la... Llegir més societat, no ell.

G

Gemma

El Vendrell

2 d'agost 2015.00:40h

Respondre

Hi ha la tendència precipitada i morbosa d’assenyalar i sentenciar. Jo no sóc jutge, però sóc una persona. Dono el meu suport al Jaume, i si ho llegís, li diria que no es carregui el mort,... Llegir més perquè qualsevol que tingui dos dits de front pot entendre que ha estat un accident totalment involuntari. Ànims i endavant!!

R

Roger

Igualada

1 d'agost 2015.20:30h

Respondre

He seguit molt de prop la notícia i he vist que un dia deien que s’iniciava la investigació. L’endemà el Jaume va presentar-se als mossos a fer tan sols unes ”declaracions”, que no vol dir... Llegir més ”autoinculpacions” i els mossos van tergiversar les paraules i el van fer culpable. Acte seguit hi va haver un moviment sobtat buscant proves (i, és clar!, les van trobar), perquè van anar a buscar ràpidament pedres amb cops de la trituradora (i en van trobar!, i moltes!). És clar que en van trobar, perquè si algú sap què són les trituradores, les segadores o qualsevol màquina de pagès, sabrà que a la força han de picar contra pedres, perquè al cap -per qui no ho sàpiga- hi ha pedres. I llavors en van dir ”proves del delicte”. Jo també, ahir divendres, hi vaig ser i en vaig trobar de pedres picades per màquines del camp. Llàstima que no les guardi per tenir ”proves del delicte”, no?. És clar que després vaig anar cap a l’Espelt i, ficant-me enmig d’un camp també vaig trobar més ”proves de delicte”. En resum, crec que hi ha moltes proves d’incendis repartides per tota la nostra geografia.
Ànims Jaume, perquè si d’això en diuen proves i en basen la culpabilitat, és que realment no saben a què atendre’s.
Tot el meu suport cap a tu, Jaume. I enhorabona, Jaume Farrés per l’article que has escrit.

D

Dulors

San Hipólito de voltrega

1 d'agost 2015.20:29h

Respondre

Jo crek quebans de culpa el gu Sade teni probes mol ecsactes @ No cunec equet seño pro penjat Li equeste trajic Foc @ les persones que escuiden de inbestiga aquets susesus ufasin tan ele Leugere @... Llegir més et dono tot el supor per escleri le beritat i le FAJIN PUBLICA ATENTEMENT UNE USUNENQE I QE PUGIS SEVE LE BRITAT

P

Pep de can bayona

Corbera de llobregat

1 d'agost 2015.20:18h

Respondre

Bona tarda:
Jo com a pagés et dono tot el suport i pel que et faci falta estic per ajudarte.
Pep

E

Eva

St salvador de Guardiola

1 d'agost 2015.19:38h

Respondre

Jaume n’hi remordiments n’hi mala conciencia ningú pot demostrar que vas ser tu. A l’hora de l inici de l incendi tu ja feia una hora i mitja que havies plegat, molts ànims i endevant i una... Llegir més forta abraçada a tota la familia

I

Imma

Sant Celoni

1 d'agost 2015.18:08h

Respondre

Hola, només volia deixar constancia del que jo pensava abans de llegir aquest escrit. No conec molt el cas ni a la persona de la que estem parlant. El que si vaig pensar es que en el cas de que el... Llegir més foc s’hagués iniciat a la seva finca va ser segur un acte totalment involuntari per part d’en Jaume i no hi ha dret que l’hagin culpat d’aquesta forma. Vull creure amb la justicia i per tan estic segura que si finalment ha d’anar a judici segur que sortirà inocent. Tot el meu recolzament amb ell, la seva familia i als seus mes propers. Ànims.

E

Eudald

sant celoni

1 d'agost 2015.16:24h

Respondre

Anims Jaume. A petita escala, però fa uns anys hem va passar un cas molt similar. Els adf i agents rurals no varem buscar culpables. Però en canvi els mossos hem varem obrir un expedient que si en... Llegir més 2 anys passava algu similar anava a la presó!! Tot per voler ajudar, molt subrealista tot plegat.

Á

Ángeles

castellbell i el vilar

1 d'agost 2015.13:47h

Respondre

El meu suport Jaume! !!!

m

mercè ribera soler

Sallent (Barcelona)

1 d'agost 2015.15:53h

jo no sé com va anar perquè no hi era, però estic amb els que pensen que abans de jutjar una persona s’han de haver comprovat tots el fets. la maledicència es com el mateix foc: costa de apagar.

J

Jaume Clara

St. Antoni de Calonge

1 d'agost 2015.12:42h

Respondre

Qui mes qui menys conaixem la incompetencia de les autoritats, mosos,rurals,concellers...
Sempre van a lo fácil,aixi feina feta i cap a casa. Es la manera d guanyarse el sou sense suar gaire. Anims... Llegir més Jaume

c

carles

girona

1 d'agost 2015.15:13h

Ets idiota nanu...aixo passa a pagesos a bomber a mossos... la prensa sent algu i hi escampa.. tontet!

S

Susana

Ripoll

1 d'agost 2015.12:30h

Respondre

Molta força Jaume i família.....tot el soport desde aquí!!!

P

Paquita

Sant Fruitós de Bages

1 d'agost 2015.11:49h

Respondre

Tot el nostre suport 100%100 per en Jaume i la seva família...
Ànims i endavant!!!

P

Paquita

Sant Fruitós de Bages

1 d'agost 2015.11:34h

Respondre

Jo aquests dies he defensat aquesta acció contra un pobre pagès ...
Perquè ???
Doncs perquè jo també he viscut molts anys a pagès i és injust totes les barbaritats q llegia i sentia... Llegir més llavors del foc d’Òdena !!!

Fins el punt d contestar a aquelles persones irresponsables d les seves paraules (uns veritables ineptes)

Tot el meu suport 100%100 per Jaume i la seva família !!!

M

Marga Carreras

Les Franqueses del Vallès

1 d'agost 2015.11:33h

Respondre

Jaume per tu i la teva familia, us envio molta força, energia i tot al meu afecte per gestionar aquest moment que esteu vivint.

J

Javier

Roquetas

1 d'agost 2015.10:28h

Respondre

¿Y qué aporta en el titular que Jaume sea de nacionalidad española?

A

Arnau

Montbui

1 d'agost 2015.14:34h

Otro que no entiende la ironía. Esto no va de banderas. Son estereotipos, ironía contra el estereotipo de medios y políticos. Y no, no tiene nada que ver cuál sea su nacionalidad. Pero muchas... Llegir més veces, en noticias de robos, atracos, accidentes o incendios se dice, acompañado de muchas otras cosas sin relevancia. Y de eso se queja el artículo.

A

Anna

vic

1 d'agost 2015.10:15h

Respondre

Tot el nostre suport a en Jaume. Un home que ben segur estima i lluita per la seva terra molt més que molts dels que l’han atacat .

A

Anna Grau Sabanes

Esparreguera

1 d'agost 2015.09:58h

Respondre

El Jaume una persona honesta i honrada treballadora i ara resulta que es un malfactor que trevallava els diumenges; apa home ;pot ser que la gent que acusa abans d’obrir la boca ;sapigueu ve el que... Llegir més diu, tot el neu suport al Jaume i la seva família

V

Victorio

Igualada

1 d'agost 2015.09:35h

Respondre

¿”Nacionalitat espanyola”?
Solo cuando alguien hace algo ”mal” tiene nacionalidad eapanyola?
Preguntemosle al supuesto oincendiario (y repito SUPUESTO) es català o espanyol........
Por... Llegir més que si hubiera sido el boletaire que ha encontrado el revollón más grande ya con los apellidos seria CATALÀ......
dejen de buscar a la minima culpables
y a ma minima españolizarlos

A

Arnau

Montbui

1 d'agost 2015.10:28h

El tema de la ironia no el portes gaire bé, veig, Victorio. Això és un estereotip del que es fa en moltes notícies en què hi ha alguna responsabilitat i en què s’assenyala un culpable.... Llegir més Policia, bombers, periodistes... acostumen a dir, en qualsevol tema: l’autor és un home de XX anys, de nacionalitat XX i veí de XX.

J

Jordi

Manresa

1 d'agost 2015.12:48h

I quan el català Marc Marquez guanya? I quan el català Piqué o Xavi del Barça ho celebren amb una senyera? Llavors ja no son catalans? Llavors tot Espanya se’ls tira al damunt perquè han de... Llegir més mostrar la puta bandera espanyola!
Au vinga noi, a pastar fang!
De moment, i espero que per poc, som espanyols ens agradi o no, per tant a la notícia posa el que ha de posar. Si tu ets un malalt que veu conspiracions arreu, no es culpa dels altres

Y

YotambiénSoyJaume

Capellades

15 d'agost 2015.13:48h

”La direcció del web anoiadiari·cat de l’espai es reserva la no publicació d’aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d’educació, civisme i... Llegir més diàleg.”

- Victorio. El comentario no hacía falta aunque lo bueno es que hace salir a personajes como Jordi (Manresa) para que ”se luzcan”.
- Sres. de anoiadiari, ...ya se, ya se la libertad de expresión; la que interesa, claro. El comentario de el mencionado personaje, ¿cumple las normas básicas de educación civismo y diálogo? ... jo me parto.

N

Núria

Sabadell

1 d'agost 2015.08:49h

Respondre

Molts ànims Jaume,
No ho deus estar passant bé, una persona que treballa al caps s’estima la natura com ningú.
En qualsevol dels casos ha estat un accident i amb això no s’hi pot fer res,... Llegir més tots aquests que jutgen tant alegrement que es mirin el seu melic, aquests ni cas Jaume i són sempre perquè les seves vides estan tant buides que han de carregar cap a les dels altres per distreure’s de les seves. Molts ànims i endavant!

L

Lídia

Girona

1 d'agost 2015.08:28h

Respondre

Molts ànims Jaume. Que aixó no t’impedeixi continuar amb la teva feina i la teva lluita.
No es poden assenyalar culpables fines al final

J

Jordi

Igualada

1 d'agost 2015.08:18h

Respondre

El mateix dia que es generava aquesta notícia, una catalana ( el sr. pagès també ho és, de català ) guanyava medalla als campionats del món de natació. El tractament a TV3 i altres mitjans... Llegir més públics i/o subvencionats va ser ” La catalana Ona Carbonell guanya una medalla .... ”. En canvi, aquesta notícia de l’incendi deia ” un pagès ... de nacionalitat espanyola ... ” Ostres. Sóc l’únic que s’adona de la manipulació que hi ha pert part dels mitjans de comunicació ? Si la notícia és positiva, resulta que diuen ” catalana ”, si la notícia és negativa llavors ” de nacionalitat espanyola ”. Suposo que tot l’enrenou del 27-S no tindrà res a veure, oi ?

R

Ramon

Vilassar

1 d'agost 2015.08:30h

Molt be Jordi! Tens tota la raó, manipulació de notícies i tot per el 27s,

R

Raul Perez

Rubi

3 d'agost 2015.12:40h

Toda la razón. Pero esto no es algo puntual de ahora, esto lleva pasando hace muchos años.

R

Rosa María c.Pajares

Olor

1 d'agost 2015.00:47h

Respondre

Tot el nostre recolzament desde olot...

J

Josep M Jansa

Estocolm

1 d'agost 2015.00:39h

Respondre

Admiració i reconeixement per en Jaume i la seva família. Gràcies a vosaltres podem seguir lluitant pel nostre pais, q fàcil es llençar rumors i escampar culpes. El meu suport mes sincer

M

Montse

Castellolí

31 de juliol 2015.23:52h

Respondre

L’incendi va ser un cúmul de circumstàncies, el vent de ponent, un sequera extrema, el camps molt sec... una mala sort, una tragedia. Ni de bon tros el JAUME és culpable, un pagès és la... Llegir més persona que s’estima i respecta més la natura, el bosc, el camp, la terra, que qualsevol altre, per un pagès la natura és la seva vida i ho dóna tot per la terra. EL JAUME NO ÉS CULPABLE DE RES. ÀNIMS JAUME!! ESTEM AMB TU.

C

Carles

Barcelona

31 de juliol 2015.23:41h

Respondre

Cal aclarir que els Agents Rurals no el van acusar en cap moment, perquè segons el Pla Afla que hi havia activat aleshores, tenia permís el pagès per fer la tasca! Precisament són ells, els que... Llegir més investiguen els origens dels incendis, els primers en exculpar al Jaume!! Si ho difonen als mitjans... crec que és per demostrar la importància de la seva feina, així com fan als bombers penjant a You Tube vídeos de les seves sortides a foc, perquè els polítics i els seus votants vegin que són necessaris!

l

lupe

suria

31 de juliol 2015.23:13h

Respondre

Jo li dono el meu suport a aquest senyor ningú q estima la terra pot permetres cremar-la, aquest home viu d la terra del conrreu. Pero es mes fácil donar les culpes i ale a buscar una altura cosa... Llegir més i tancat el cas. Anims q tot s’arreglara.

G

Gisela Auleda

França

31 de juliol 2015.22:58h

Respondre

El nostre suporta al Jaume des de França!! Es massa fàcil fer les coses com les han fet!!! Molts ànims!

R

Ricart

Santa Coloma de Farners

31 de juliol 2015.22:43h

Respondre

Anims Jaume
Estem amb tu
No et deixarem.

R

Roser

Igualada

31 de juliol 2015.22:41h

Respondre

Estic completament d’acord amb el que dius. Ja que el pagès va fer la seva feina com cada dia i el que menys s’esperava i volia era que s’incendiés el bosc. Molt bon article!!
Tot el meu... Llegir més suport amb el Jaume

J

Jordi Soteras

odena

31 de juliol 2015.22:24h

Respondre

Tot el meu suport i el de la meva familia .
El Jaume es una de les persones mes treballadores i honestes que he conegut mai.

p

pep

MOIA

31 de juliol 2015.21:48h

Respondre

Els accidents passen, i aixi seguira sent y així va passar..

S

Salvador roig

les Borges Blanques

31 de juliol 2015.21:07h

Respondre

TOT EL MEU SUPORT AL JAUME DE CAL MASSETÉ
Ningú es recorda del bosc fins que crema, aleshores, si, tots els recursos, l’administració ha de buscar solucions al despoblament del camp, ha de... Llegir més donar recursos o ajuts per al manteniment dels boscos , avui que tant es parla de biomassa segurament es pot trobar com gestionar, i no ficar traves en el manteniment als propietaris forestals.
Els pagesos han de treballar a les finques com sempre ho han fet , i un accident el pot tenir tothom , fins hi tot els pagesos treballant al camp. fa anys els boscos eren illes rodejades de conreus, els conreus eren diversos , vinyes, oliveres, sembrats, etc. Això feia que els incendis no es fessin tant grans, ara els correus son illes rodejats de boscos a mes els conreus de vinyes i oliveres van minvant , i els correus de cereals es van creixent , aleshores quan es genera un incendi intencionat o accidental creix de manera desmesurada, fins hi tot sense que les condicions meteorològiques no li siguin favorables, i moltes vegades ficant en perill a persones, poblacions, masos aïllats , granges, també personal dedicat a l’extinció dels incendis.

L

Laura

Capellades

31 de juliol 2015.20:47h

Respondre

Trobo molt injust que algú pugui qüestionar quan s’han de fer les feines al camp, la veritat em sap greu llegir comentaris així, segurament quan venen d’algú que treballa en una oficina fent... Llegir més un horari molt més flexible, amb aire acondicionat i caps de setmana de festa... Les feines al camp es fan amb fred, calor, pluja i sol, així que abans de parlar més val estar ben informat!
Tot el suport cap a en Jaume, no el conec, però estic segura que una persona que treballa a la terra i està als ADF li fa molt mal això que ha passat...

L

Laura

Manresa

1 d'agost 2015.01:25h

Anims Jaume que molts d’aquets que parlen segur que no s’estimen la terra mes que tu.

C

Carmen

Paniza (Zaragoza

31 de juliol 2015.19:57h

Respondre

Totalmente de acuerdo con el artículo, ánimo,. Yo también soy nieta, hija y hermana de agricultores y es injusto lo que han dicho

E

Enric Querol

Tortosa

31 de juliol 2015.19:34h

Respondre

No sé si aquest home ha estat el causant del foc o no, sembla que la majoria de la gent dona per fet la seva inocència i això demostra tanta imprudència com afirmar el contrari. Per tot alló que... Llegir més he llegit,sembla que estava realitzant una activitat de risc en època d alt risc d incendi, en diumenge? I posiblement - no ho sé de cert- però les condicions meteo me ho fan pensar, en pla alfa nivell 2. Tot plegat em demostra com a mínim una actitut imprudent i possiblement una infracció a la normativa de prevenció d incendis forestals. Francament, hauriem de ser més prudents abans de prendre posició a favor o en contra d uns fets.

R

Rosa

Odena

31 de juliol 2015.22:13h

Doncs no, no estava fent una feina d’alt risc, ni res que no es pogués fer. Hi la gent que prenem una ferma postura es perque sabem com es en Jaume, la seva gran responsabilitat i el seu saber... Llegir més fer.

D

Daniel

Montaner

1 d'agost 2015.00:29h

Una imprudencia? El pla alfa 2 permet treballar al camp. Un diumenge? No tothom pot estar el cap de setmana al sofa. La imprudencia es opinar nomes sabent el que han dit els mitjans. S’ha de saber... Llegir més tot.

M

Marcel.lí

veciana

1 d'agost 2015.01:55h

El Jaume estava fent una feina que estava permesa amb el pla alfa 2 i fins i tot es pot fer amb condicionants amb el pla alfa 3.

a

abel

Sant Pere

7 d'agost 2015.19:23h

Estic amb tu. No m.agradat gens l.article

m

mike

Torello

31 de juliol 2015.19:08h

Respondre

Un pagès, de 59 anys, de NACIONALITAT ESPANYOLA, propietari del Mas Rossinyol...

Tot el meu recolçament, al pagès de nacionalitat espanyola, segur que si fos català n’ho faria ”cremar... Llegir més camps a Catalunya vui dir”.

E

Elisabet Seuba

Igualada

31 de juliol 2015.18:30h

Respondre

estic TOTALMENT DACORD amb l’escrit i espero de tot cor que el Jaume pugui acabar tranquil aquest malson que no es mereix. El que va passar va der terrible pero si aqui hi ha un veritable culpable... Llegir més es el conegut per menys de 30 graus, menys de 30% de humitat relativa del aire i mes de 30km/h de vent. Anims i molta força diari.

P

Pep Colldecarrera

Sant Miquel de Sacot

31 de juliol 2015.18:22h

Respondre

Ànims Jaume i a continuar amb la feina ben feta

Una abraçada

Pep

j

jessica

castellfullit de RIUBREGOS

31 de juliol 2015.18:04h

Respondre

Jo recolzo el fet de que no sa de culpar a ningu si no es sap del cert,ames, si una persona cala foc expressament no va als mossos i diu que ell/a ho ha provocat, estic a favor de tots els pagesos de... Llegir més Catalunya, que cuiden els camps, que fan molta feina, son gent treballadora!!! Sempre hem de tindre respecte als pagesos, treballar de sol a sol no ho fa cualsevol. Quin greu em sap que aquest bon pages estigui passant per aquest mal trangol, anims per a la familia d’ ell i per ell.

E

Eduard Lopez

Odena

31 de juliol 2015.17:21h

Respondre

Des d’aqui vull donar suport amb un vei. Un home de camp. Un pages de tota la vida i com de tants altres, amant de la natura.INDISCUTIBLEMENT
NO ES POT CRIMINALITZAR I FER JUDICIS PARAL-LELS.
NO... Llegir més HAN TROBAT UN CULPABLE, SINO UNA VÍCTIMA. JA TENEN L’EXPEDIENT COBERT!!!!
Sens dubte,gran tasca de tots els cossos allá desplegats...BOMBERS, ADFS,PROTECCIO CIVIL, MOSSOS,GUARDIA CIVIL,VOLUNTARIS i aixi un regitzell de gent preocupada per un foc que ens arrencaba l’anima. No m’oblido dels mitjans d’ informació que van informar degudament dels fets... PERO UNA COSA ES INFORMAR I ALTRA COSA ES FER PREMSA SENSACIONALISTA.
Bon article Jaume. Ojalá serveixi perqué sigui el principios del final d’un mal somni

S

Sergi Cebrián

North Brunswick (NJ) USA

31 de juliol 2015.17:14h

Respondre

PIT I COLLONS JAUME!!

C

Capdefaba

Montserrat

31 de juliol 2015.16:40h

Respondre

Nem a veure, a quarts de dues ja hi havia una columna de fum que es veia desde redera Montserrat, això no va començar a la 1 ni molt menys. Si l’origen va ser al camp de l’anomenat Jaume, i va... Llegir més ser per accident, que hi voleu remenar, si a més l’home a donat la cara... Ara bé, el que és molt denunciable són tots els trossos de bosc amb propietaris privats que no se’n fan el càrrec, és més, si hi veuen algo enduent-se llenya d’ arbres caiguts encara truquen als mossos per fer-los fora... Un porró ben fresc els hi hauries de portar als que et fan la feina collons! Massa pagès vingut a més que es passeja amb TT i desatén les seves terres i boscos, és el que hi ha, i quan dic pagès ho dic amb molt respecte pq jo en sóc un. No en treurem gaire res més de remenar la cendra, que sino les murgoles que hi creixeran, SALUT A TOTS

J

Josep Millan

Sabadell

31 de juliol 2015.15:58h

Respondre

Jo personalment,no tinc el plaer d´haver-lo conegut,però també estic convençut de la seva innocència;seria el primer cas d´un piròman,que després de fer el mal, es presenta voluntàriament a... Llegir més la comissaria. Si a més hi ha testimonis que li fan costat,com a mínim es mereix ser escoltat.En aquest país ja sabem com funcionen les coses,especialment quan s´acosten les eleccions,que tothom vol medalles, i reconeixements.Molt tristament, d´incendiaris,fa molts anys que n ´hi ha,i la majoria estan al carrer.Estic segur que l´autor d´aquest últim,está en un lloc no localitzat,però les autoritats han de fer veure que tot ho fan molt bé.Jo també dono suport aquest senyor a qui li volen carregar el mort. Anims.

M

Montse

La Segarra

31 de juliol 2015.15:55h

Respondre

Que us sembla si proposesim que fesin TALLAFOCS ? I aixi potser no es cremaria tants arbres ,el meu supot per en Jaume segurissim que no ha estat ell.Els pagessos son els primers que van a apagar... Llegir més foc,i si ha estat la meva comprensio segur que te el cor molt dolgut.ANIMS

M

Maria Dolors Ruiz

Torà

31 de juliol 2015.15:46h

Respondre

Jo no el conec personalment, però he viscut molts anys a Igualada, i en aquests moments no puc per menys que mostra públicament la meva solidaritat amb una persona tan preocupada pel medi ambient i... Llegir més per tots els fets acusada injustament. Demano com tots que es facin les investigacions com cal, al cap i a la fi, som tots nosaltres els que mantenim a tota aquesta gent que fant la seva feina mal feta. Endavant Jaume!!!! més tard o més d’hora i amb la pressió que fem tots es sabrà la veritat!!!!!

i

imma

31 de juliol 2015.15:37h

Respondre

Tot el meu suport al Jaume i a la família! Costa molt poc escampar un rumor però apargar-lo ja és una altra cosa.

M

Mireia traveria

Sant Joan de vilatorrada

31 de juliol 2015.15:25h

Respondre

Molt Bon artícle,
Tot el meu suposrt a en Jaume i a la seva família...
Els accidents passen, i quan no hi ha mala intenció ni il.legalitat, no es pot culpar a ningú, perquè encara que acabi... Llegir més bé tot, aquest Sr.portarà aquest susto de Per vida!!!
Aqusesta sociedat necesita culpables SEMPRE!! i Els primera culpables son ells!! Si Els boscos haguessin estat més neta, i potser molls ens aquesta època, potser no hauria passat, hauriem de gastar les energies, no en acusar al pobre pagès(que això és lo fàcil) si no en què fer pq no passi cada any algún foc d’aquestes dimencions!!!!
Repeteixo!! Tot el meu suport al Sr.Jaume
Mireia Traveria

M

Mn. Josep Maria Mas i Busqué

Igualada

31 de juliol 2015.14:58h

Respondre

Vull fer públic el meu recolzament en aquests moments tan difícils pel Jaume i la seva família. Els conenc dels meus onze anys com a rector de Maians, Castellfollit i Grevalosa on hi té tants... Llegir més lligams i és tan ben considerat i ben apreciat com a persona i com a professional. Ànims i endavant!!

S

Sergi

Valls

31 de juliol 2015.14:40h

Respondre

Tot el meu suport cap el Jaume!

O

Oscar

Igualada

31 de juliol 2015.14:27h

Respondre

Per propia experiència, els mossos son uns experts en culpabilitzar al primer que es presenta a la comissaria, ja sigui per donar una versio dels fets o simplement per compareixer en nom de la teva... Llegir més àvia que te 80 anys i no pot caminar.
Si hi vas ets ”culpable”.
I sota aquesta premisa ho arreclen tot rapidament, el que no saben es que el mal que causen a la gent que imputen (tant moral com social) és greu i en ocasions irreparable.
Tambe cal dir que en certes ocasions no disposes de la defensa popular com en aquest cas flagrant d’injusticia.
Jo tenia entès que un individu és innocent fins que no es demostra el contrari, pero ja fa uns anys que veig que estava equivocat.
Tothom és culpable, a no ser que en trobin un altre amb més numeros.
Sigui com sigui, qualsevol ”investigació” (si s’en pot dir així), deixa moooolt que desitjar.
Espero que quan aconsseguim l’independència el proper 27 de setembre aquestes coses canviin en el nostre nou pais.
#vull: Justicia (de la que ve de la paraula ”just”).
Molta sort Jaume, i sobre tot, els que el coneixeu i el tingueu a prop doneu-l’hi el màxim suport moral, que és el més delicat en aquests casos.

p

porqué con la independencia ,no habrán más fuegos y los mossos dejarán de existir ??...madre mia :hay de todo en este mundo!..

manresa

31 de juliol 2015.16:34h

m

montse

Manresa

31 de juliol 2015.17:21h

Em sembla que poc en saps tu d’investigacions dels mossos. A mes, la investigació en si dels incendis son competencia dels agents rurals, espavilat!!!!! Documentat!!!! Jajajajja

A

Alexandra

Puig-reig

31 de juliol 2015.13:52h

Respondre

Molt bon article! Tot el nostre suport a en Jaume, de part de dos amants de la naturalesa i dels animals!

v

vicente

Vilanova del cami

31 de juliol 2015.12:35h

Respondre

Yo pienso que no se puede culpar sin tener claro que ha pasado y si es verdad que el acabo su trabajo y después alguien lo produjo se le tendría que indemnizar por daños ocasionados hacia su... Llegir més persona es inocente estoy seguro porque no cuadran los hechos que se le imputan .por horarios y hechos que no le carguen el muerto y que investiguen .

R

Ricard

Igualada

31 de juliol 2015.12:08h

Respondre

Els accidents passen, i aixi seguira sent

N

No conec a aquest Jaume, pro pel sol fet de saber que es membre de l'A.D.F i que treballant aquell diumenge cal urós segurament suant com un negre , el comparo a mb el pobre difunt espòs meu que també ere membre d'aquesta organització voluntària per cuidar dels nostres boscos i propietats . (gent de bona fè i molt treballadors

31 de juliol 2015.12:02h

Respondre

J

Jordi

Vilanova

31 de juliol 2015.12:39h

Tot i que no vull obrir cap conversa paral·lela ni distreure l’atenció de l’article, trobo totalment desafortunada la teva expressió ”suar com un negre” per molt frase feta que sigui.

j

joan

rupit pruit

31 de juliol 2015.12:02h

Respondre

Hola sòc ramader i propieteria forestal i voluntari de la ADF del Collsacabra. No amb puc creurà que un pagès de tota la vida i estimi la terra i al bosc al colpint com u han fet amb aquest home... Llegir més és per tenir la cara de vergonya del mitjans informatius que un de les seva feina a part de informar a la població és comprovar si la informació que els I arribi es veritat o es un rumor . l’altre dia per la ràdio feien una tertúlia que deia que els propietaris forestals tenim la culpa de que es cremi els boscos ,ara freda ment els i contestaria t que abans els qui hanaven anàvem a bosc o aprofitaven tot vol dir tot el arbre sencer. Ara avui en dia els qui es dedica a tallar o a netejar bosc només busca fer kilos .La tona de qualsevol tipus d’arbre són tant i tant baixos que el propietari encara i a de afegir ri diners per tenir el seu bosc net per habitar un incendi forestal. Ara bé també hi han ajudes però aquestes ajudes no són suficients per que quedi sl bosc net també sa de tenir en conta que avui en dia queden poc ramaders a Catalunya gràcies sobre tot als preus .

f

floramanti cansino mantero

espelt

31 de juliol 2015.11:59h

Respondre

Molt bon article sr. Jaume ferre. Els mossos y forestals no s’ han complicat la vida investigant, conforme aquet sr. Va anar a donar la seva declaracio no van investigar cap ipotesi mes. La meva... Llegir més pregunta es? ¿ens podem fiar dels resultats de totes les invrstigacions? Y aquet diari tambe el va donar com a culpable. No estaría malament una disculpa. No serveix rectificar la noticia, s’ ha de afeguir una disculpa.

A

Ana

Igualada

31 de juliol 2015.11:55h

Respondre

Yo lo que he leído es que los bomberos y los mossos deberán siempre que este señor no ha hecho nada ilegal , que ha sido un infeliz accidente. En ningún momento , en las noticias y en ningún... Llegir més comentario por la calle, me ha dado la impresión que le consideraban incendiario o mal intencionado. Fue un infeliz accidente con grandes proporciones. Pero tienen que investigar siempre. No tomar como , por ser este señor buena persona , respectado por los vecinos, como has dicho, que no investiguen.

s

sandra

odena

31 de juliol 2015.11:52h

Respondre

Muy de acuerdo con el escrito. Mis más solidaridades para este hombre que ama el campo. Es muy fácil culpar a alguien cuando no se sabe lo k hay detrás... Mi apoyo y fuerza. A cualquier persona le... Llegir més puede pasar un incidente de este tipo...

J

Jordi

Manresa

31 de juliol 2015.11:45h

Respondre

Doncs suposo, Eduard, que si vols responsabilitzar algú de la deixadesa dels boscos hauries de començar pels seus propietaris, abans que pels càrrecs polítics. Si en vols culpar els càrrecs... Llegir més polítics, comencem per expropiar terratinents que tenen els boscos descuidats.

J

Josepa

Piera

31 de juliol 2015.13:06h

aixo es. Aixo es!!!
els boscos bruts!!!. Que es netegin ja!.I s acavaran tans incendis descontrolats!

M

Montse

Igualada

31 de juliol 2015.11:42h

Respondre

Hi ha gent que els agrada molt la sang i fetge i el marro. Per aixo fan sertas publicacion.
Endevan Jaume , estem amb tu. !!!

a

antoni

igualada

31 de juliol 2015.11:22h

Respondre

tot molt bé, va ser la MALA SORT doncs? segueixo sense entendre que les feines del camp s’hagin de fer quan fa tanta calor i vent.

és veritat també que molts d’aquests aturats o... Llegir més ”pensionistes” joves podrien ocupar-se i guanyar el seu sou-subsidi fent feines com les de cuidar millor els boscos, però això ja és un tema mooooolt de fons.

J

Josepa

Piera

31 de juliol 2015.13:09h

tal com ho dius...!!! i tants aturats que tenim!!

a

anònim

31 de juliol 2015.13:48h

Les feines del camp s’han de fer quan mana la terra no quan un voldria

A

Anònim

31 de juliol 2015.15:42h

Exacte! La feina es fa quan la terra ho necessita, per aixo sen diuen feines de camp.

a

anònima

31 de juliol 2015.21:34h

Gràcies anònims pels comentaris!! Sembla que manin al pagès que en agost i en diumenge es quedi a casa. Aquí no valen ni setmanes de vacances ni jornades intensives, i qui treballa al sol ja sap... Llegir més que quan la calor apreta val més anar cap a l’ombra.

Si un coneix l’ofici, ja veu que si les condicions són perilloses ha de vigilar o parar, no fa falta que mossos,rurals i resta de ciutadans vinguin a donar lliçons. És el pagès qui es coneix la terra, tant la que conrea com la que l’envolta.

E

Elisabet

Òdena

1 d'agost 2015.00:14h

S’ha provat de segar al febrer i trinxar la palla al març però de moment només s’ha aconseguit amb èxit a l’hemisferi sud.

A

Adria lloret

Igualada

31 de juliol 2015.11:04h

Respondre

Aquest incendi, com la majoria d’incendis, ha estat provocat.. No se per què ni per qui pero estaria bé que es fes una investigació seriosa

m

marcial

manresa

31 de juliol 2015.17:41h

Todo mi apoyo a este señor,me.cuesta creer mucho q una persona q vive del campo y ama la tierra como lo hacen haya echo esto,como dicen es.muy facil culpar a la primera persona q pasa y ala todo... Llegir més arreglado,yo amo la naruraleza y las montañas y no haria algo semejante en la vida.todo mi apoyo a este señor y a la familia

A

Anna Barrufet

Sant Pere de Ribes

31 de juliol 2015.10:59h

Respondre

La meva solariditat, per altre banda ja fa molt temps que els diaris i televisió no son les me es fonts d’informacio i faacebook encara menys, i si les noticies s’ ha de contrastar. Els meus... Llegir més respectes al Sr Jaume

j

jordi Gomez

igualada

31 de juliol 2015.10:55h

Respondre

Completement d’acord,molt ben escrit i explicat.
Haurien de ser la meitat de bona persona que el Jaume hi demanar- lj disculpas publicament.
Cosa que es va demanar ahir desde l ’ ajuntament...i... Llegir més que no s’ha fet !!!
Hi s’ ja retallat tot el que algu a interessat

J

Joan quer

Cervera

31 de juliol 2015.10:40h

Respondre

Jo voldria saber qui autoritza al forestal a fer pública la investigació abans de parlar amb el possible culpable .

R

Rosa

Òdena

31 de juliol 2015.22:22h

BEN DIT. Segons que es secretisme de sumari, però si hi ha algú que es pot penjar una medalla amb un cas com aquest ja es una altre cosa. Els que coneixem al Jaume estarem al seu costat i estem... Llegir més lluitant per que es facin les coses ben fetes

L

Lluís Sagristà

Igualada

31 de juliol 2015.10:35h

Respondre

A part de la presunció d´inocencia d´aquest Sr no hem d´oblidar que sense la presencia de la pagesia la cosa seria molt pitjor i que si ara tenim boscos en mal estat imagineu-vos els camps... Llegir més abandonats, tant de bo hi hagues més interés en mentenir les activitats agricoles i ramaderes que no pas culpabilitzar-les.

J

Jordi

Mediona

31 de juliol 2015.10:03h

Respondre

Que possin a parats o empresaonats a netejar boscos.

a

anna grau sabanes

esparreguera

1 d'agost 2015.09:51h

Tot el meu suport al Jaume i la seva família, necesitaban un conillet d’indias i el vanagafar amb una persona íntegra i que estava fem una feina que si es podia fer aquell dia ,els mitjans de... Llegir més comunicació poden fer mol de mal , tot el meu suport

g

gerard

igualada

31 de juliol 2015.08:55h

Respondre

Nomes demanaria que TOTS els testimonis de veure aquest senyor pasades les 12 no hi era i els que diuen que veien 3 focs en el principi del incendi per que s’estaria culpan a una persona per la... Llegir més covardia de testificar com va fer ell . per que el foc esta apagat peron ara n’hi ha un altre en aquest tema.

E

Eduard

Igualada

31 de juliol 2015.08:42h

Respondre

A QUI S’HA DE RESPONSABILITZAR, IMPUTAR SI CAL, de l’estat de deixadeixa dels boscos, començant pels càrrecs polítics ? No és admissible que una espurna accidental pugui causar desastres... Llegir més tant grans, any rera any.

Vagi també la meva solidaritat amb en Jaume.

J

Joan

Òdena

2 d'agost 2015.23:26h

Eduard, no corris tant. Abans de posar polítics a la presó et racomano que parlis amb l’ADF d’Òdena i preguntes per tot el que s’està fent al municipi d’Òdena, per per cert és él segon... Llegir més més gran de l’Anoia.

R

Rosa HC

Òdena

31 de juliol 2015.08:41h

Respondre

Així va passar i tal qual ho expliques.!! MOLT BON ARTICLE Jaume Farrés #TOTSAMBELJAUME

R

Ramon Muntané

Igualada

31 de juliol 2015.08:39h

Respondre

Estic completament d’acord amb tu.
Malauradament, davant la catàstrofe, per aplacar les masses i donar ‘carnassa’ a la premsa, cal buscar el culpable a la major celeritat. Sovint aquesta... Llegir més celeritat es passa de frenada, però és igual. El que cal és la notícia.
No conec al Jaume de Cal Massaté, però pel que expliques és un home honrat, amant de la terra, curós amb la seva feina i, sobretot, responsable.
La gran quantitat de gent que, pel que veig a les fotos i acabo de llegir, es va concentrar ahir a la Plaça d’Òdena el deuen conèixer i el recolzen. No és el meu cas, pero li dono tot el meu suport.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.