TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament i l'ADF de Vilanova del Camí insten als propietaris forestals a demanar ajudes a la Generalitat

Ajuts per les destrosses del temporal

politica
Dimecres, 25 febrer 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’ajuntament i l'ADF de Vilanova del Camí han instat als propietaris dels boscos que hi ha al municipi a demanar les ajudes que ha convocat la Generalitat de Catalunya a través del Centre de la Propietat Forestal per a la recuperació de les masses afectades per les ventades, la sequera i les nevades de l'any 2008 i d'aquest 2009.

Centenars de pins d’una alçada més que considerable, s’apleguen a dins del bosc. Paratges com el camí de l’Aromir o el Pujol de la Guàrdia, han estat força castigats. Els arbres caiguts potencien el risc d’incendis en l’època seca, un risc que augmentarà considerablement a partir de l’any vinet quan els arbres perdin l’humitat que ara tenen.

Desbrossar el terreny i treure’n els pins arrencats serà una feina difícil que els propietaris hauran de fer sense presses però sense pausa i amb l’ajuda de les administracions.

La demanda de subvencions al govern català es podrà fer a nivell particular, però també agrupant els propietaris. El termini per fer les sol•licituds s’acaba el 6 de març, per això des de l'Ajuntament i l'ADF s'han reunit amb els propietaris per tal de conscienciar-los perquè demanin les ajudes. A la reunió hi van assistir el 50% dels propietaris que segons el regidor de Medi Ambient, Francesc Viera, estan disposats a fer una actuació ràpida per restablir la situació de normalitat al bosc.

Des de l’ADF fa anys que s’està fent un treball constant i tenaç de conservació i manteniment dels camins forestals que faciliten les tasques als cossos de seguretat com Bombers, Protecció Civil i ADF en cas d’incidències.

L’aposta per aquest any, en la que hi treballaran plegats ADF i la regidoria de Medi Ambient, és la de continuar treballant per a la protecció del territori mantenint-lo endreçat i net. La proposta per aquest 2009 es concreta en la connexió de la muntanya de Vilanova del Camí amb la de La Pobla de Claramunt per una banda i Santa Margarida de Montbui per l’altra. Fins ara els tres termes municipals estan únicament enllaçats per corriols que fan impossible l’accés rodat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.