TORNAR
PUBLICITAT

L'ajuntament es defensarà en el contenciós presentat per la Delegació del Govern

Va denunciar el consistori pel seu suport a la Declaració Sobiranista

politica
Dimarts, 19 març 2013. 20:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el ple d'aquest dimarts al vespre, l'Ajuntament d'Igualada ha designat els advocats que el representaran davant del recurs contenciós  administratiu presentat per la delegació del govern espanyol i que denunciava l'Ajuntament d'Igualada per haver aprovat una moció de suport a la Declaració Sobiranista

La moció que van aprovar els nou regidors de CiU, cinc del PSC i dos d’ERC-RCat, amb els únics vots en contra del PP i PxC, no va declarar Igualada 'territori català lliure', sinó que instava 'el Parlament de Catalunya a iniciar tots els mecanismes per a acabar constituint un Estat Català amb plena sobirania, de manera democràtica, i dins la Unió Europea'.

La delegació del govern va impugnar aquest acord, que considera nul de ple dret, argumentant que l’Ajuntament no té competències per dictar-lo.

En el torn d'intervencions, el representant del Partit Popular, Joan Agramunt, ha afirmat que amb aquesta denúncia 'la delegació del govern estava complint amb la seva obligació' i que troba bé que la delegada del govern 'actuï davant dels desafiaments sobiranistes que sobrepassen la legalitat vigent'.

Pels populars, l'Ajuntament hauría d'anar amb el criteri de 'sumar i no dividir' i que amb aquesta actitud 'es crea inseguretat econòmica i jurídica' al territori. Per altra banda ha manifestat el seu desacord amb el fet que es gastin 'recursos ordinaris de l'ajuntament per aquest tema'.

Robert Hernando, de Plataforma per Catalunya ha recordat que el seu partit va votar en contra de la moció, i ha recordat que a 'Igualada hi ha gent que no és independentista i que Marc Castells és alcalde de tots'. Hernando ha dit que li sembla molt bé que 'l'equip de govern hagi canviat l'eslógan d'Economia, economia, economia, pel d'ideologia, ideologia ideologia', però que no troba bé que això es faci 'amb els diners dels igualadins, perquè considera que 'a Igualada hi ha gent que no és independentista i hi ha gent que no'.

Hernando ha fet un prec als grups del PSC, CIU i ERC-Reagrupament per tal que 'assumeixi les despeses que pugui tenir el contenciós, que en cas contrari hauran de sortir dels recursos ordinaris de l'Ajuntament'.

Al seu torn, el portaveu de CIU, Josep Miserachs, ha dit que 'el contenciós no costarà cap euro als ciutadans d'Igualada' ja que les despeses les pagarà l'Associació Catalana de Municipis, i l'alcalde, Marc Castells ha afegit que podria ser que aquest contenciós 'no s'admetés ni a tràmit'. i que si era així es podria retreure a aquells que defensen l'acció de la delegació del govern, que hagi fet perdre el temps i els esforços a l'Ajuntament a través d'aquesta fixació que té en contra de les accions sobiranistes'.

El punt ha estat aprovat pels vots a favor de CIU, ERC-Reagrupament, PSC i ICV, l'abstenció de PxC i el vot contrari del PP.


5 Comentaris

j

josep

21 de març 2013.00:41h

Respondre

Veig que l´Ajuntament es defensarà amb el contenciós contra la gobernadora civil
no patiu que teniu un llicenciat amb dret el Sr. Pere Calvó que us ajudará amb tot !!!!i el Sr. Joan Agramunt... Llegir més tal com diu serrallonga de sumar i no dividir, dos mes a sumar

S

Seny

IG

20 de març 2013.23:10h

Respondre

A veure si deixem de perdre recursos en tonteries!!!
Que no esta prou carregat el sistema judicial de feina?!
El jutges s’han de dedicar a coses que siguin profitoses pel pais, no ha rebacaries de... Llegir més nens mimats.
Curts de melò! uns per no cumplir la llei, i més curts el altres per denunciar.

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

20 de març 2013.13:18h

Respondre

Amb l’Ajuntament fins al final!!! Estic pelat... però si hem de fer aportacions, les farem!!! Si convé, farem una campanya per cobrir les despeses amb aportacions de veïns i veïnes.

P

Poblatà

20 de març 2013.11:00h

Respondre

Com ha de ser: defensar-se dels atacs dels intolerants. No com altres. A la Pobla, per exemple, l’Ajuntament ha fet retirar un màstil a la plaça del Xaró on hi onejava una senyera perquè a... Llegir més algú no li agradava. Malgrat que comptava amb el permís corresponent perquè hi onegés una estelada, que va ser robada en diverses ocasions.

S

Serrallonga

Igualada

20 de març 2013.09:24h

Respondre

El criteri de sumar i no dividir, que proposa en Joan Agramunt del PP, és un bon criteri i seria bo que en Joan Agramunt s’ho apliqués a si mateix votant a favor de la proposta sobiranista de... Llegir més l’Ajuntament. D’aquesta manera aniríem tots junts

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.