TORNAR
PUBLICITAT

L'ajuntament d'Igualada reclama el deute de la Generalitat

S'aprova una moció presentada pel PSC

politica
Dimarts, 19 març 2013. 22:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple de l'Ajuntament d'Igualada ha aprovat una moció presentada pel PSC a través de la qual es reclama al Govern de la Generalitat el  pagament immediat dels deutes acomulats per la Genaralitat de Catalunya al tercer Sector, a les administracions locals i en matèria de serveis socials i atenció a la dependència.

La moció ha estat aprovada pels grups del PSC, ERC-Reagrupament, PP, ICV, PxC i l'abstenció del grup municipal de CIU

En aquesta moció s'afirma que el deute de totes les administracions és de 640 milions d’euros, dels quals 435 milions corresponen a la Generalitat de Catalunya.

En la moció s'assegura que 'aquests impagaments tenen un impacte directe en la qualitat de vida de l’usuari, ja que poden empitjorar-ne l’atenció i posar fins i tot en risc la sostenibilitat de les

organitzacions i l’atenció dels col·lectius més vulnerables de la societat'.

El representant del PP, Pere Calbó, ha dit que és evident que 'la Generalitat no compleix amb els seus compromisos' i que 'no pot donar culpa d'aquesta situació a tercers'.

Pel portaveu de PxC, Robert Hernando, 'Es tracta d'una moció justa' i afegeix que 'la generalitat hauria de fer aquest pagament el més aviat possible, ja que la situació és insostenible', i ha posat d'exemple els avançaments de diners que han de fer les farmàcies.

Per part del grup de CIU que s'ha abstingut, l'alcalde Marc Castells ha assegurat que 'el PSC 'fa un exercici de cinisme amb l'aprovació d'aquesta moció ja que quan eren els socialistes que governaven van triplicar el deute que hi havia hagut i la situació actual és fruit de la seva mala actuació. N'estem pagant les conseqüències'.


1 Comentaris

S

Serrallonga

Igualada

20 de març 2013.10:07h

Respondre

Tothom sap que el deute de la Generalitat és degut a l’escanyament econòmic que l’Estat Espanyol i el PP en particular està exercint sobre Catalunya i el dèficit que va deixar el tripartit... Llegir més (PSC,ERC i IC). Per tant, la reclamació que aquests partits que són els causants del dèficit de la Generalitat, és un acte vergonyós i només ho fan per guanyar els vots dels descontents amb la crisi. Aquest tipus de conducte desprestigia la política, ja que aquests polítics no volen solucionar els problemes sinó que no s’ho pensen dues vegades en agreujar-los per tal de treure’n un rendiment partidista.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.