TORNAR

L'Ajuntament de la Pobla de Claramunt pren "mesures que permetin que en els pròxims anys el Xaró gaudeixi d'una millora constatable dels seus espais públics"

L’Associació de Veïns del barri del Xaró ha traslladat a l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt, ”la seva insatisfacció per la manca de manteniment en aquest barri. L’entitat ja fa anys que reclama millores a l’alcalde Antoni Mabras, sense èxit”.

politica
Dilluns, 14 octubre 2024. 08:54. Redacció AnoiaDiari.

L'Associació de Veïns del barri del Xaró ha emès un comunicat en què manifesta que "en els darrers plens municipals de juliol i setembre a l'Ajuntament de La Pobla de Claramunt, que governen les formacions Participa i PSC, ha traslladat la seva insatisfacció per la manca de manteniment en aquest barri. L'entitat ja fa anys que reclama millores a l'alcalde Antoni Mabras, sense èxit."

David Vilaseca, president de l'associació de veïns, ha explicat que "els veïns estan cada cop més decebuts amb les promeses electorals i la gestió del govern municipal, per la seva manca d'atenció i la inexistent inversió al barri del Xaró. Els impostos cada any arriben, però els veïns no veuen ni a la Brigada Municipal ni a cap polític pels nostres carrers".

Segons que expliquen els veïns, "el barri, creat a la dècada dels setanta del segle passat, pateix un dèficit de manteniment crònic, en molts carrers és impossible circular amb vehicle davant del gran nombre de clots de grans dimensions. Les reparacions del ferm que es van fer fa uns anys als carrers, són amb formigó en lloc d'utilitzar asfalt". El vicepresident de l'associació, Joan Manuel Cividanes ha remarcat que "les herbes a les voreres i arbres que creixen al mig del carrer són la tònica del barri, els cables de telefonia i de corrent elèctric que cauen per manca de manteniment són una constant, cada mes de l'any. Aquest setembre i octubre, tornem a tenir un carrer tallat per cables caiguts. L'escombradora del poble no se l'ha vist pel barri. Hi ha fanals que fa anys que no es reposen", explica Joan Manuel Cividanes, vicepresident de l’associació.

Foto: Associació de Veïns del barri del Xaró  Foto: Associació de Veïns del barri del Xaró  

"La gota que ha vessat el vas, afegeixen, ha estat la reparació d'un forat a l'entrada del Xaró." "En lloc de reparar la totalitat dels clots de l'entrada, que fan impossible circular amb seguretat, l'Ajuntament a correcuita, ha arreglat amb ciment un tros de 2x2 m, deixant la resta sense fer (més de 100 m² afectats), deixant l'entrada amb la mateixa situació que els últims cinc anys: impracticable", afegeix Vilaseca. "Molts veïns han optat per utilitzar l'entrada al barri des de la Torre de Claramunt, reformada correctament l'any 2023 per l'Ajuntament d'aquesta població veïna. Els veïns veuen que a la part del Xaró que pertany a la Torre de Claramunt hi ha inversió i manteniment, res a veure amb què succeeix a la Pobla. Una veritable llàstima". Finalment, des de l'Associació de Veïns anuncien que no descarten "organitzar una acció de protesta davant el que consideren una situació evident de vulnerabilitat social a conseqüència de la inactivitat de les administracions al Xaró."

"Som conscients de la situació en la qual es troba el barri del Xaró de la Pobla de Claramunt i del deute que tenim com a municipi amb aquest nucli."

Des del govern de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt han explicat a l'AnoiaDiari que "som conscients de la situació en la qual es troba el barri del Xaró de la Pobla de Claramunt i del deute que tenim com a municipi amb aquest nucli i, per aquest motiu, estem prenent les mesures que permetin que en els pròxims anys aquest nucli gaudeixi d'una millora constatable dels seus espais públics. Entre aquestes actuacions volem destacar la pròxima redacció d'un pla de mobilitat específic per al barri, ja encarregat a través de la Diputació de Barcelona, que tindrà com a objectiu localitzar els aspectes a millorar en els desplaçaments de vianants i vehicles i els punts concrets sobre els quals actuar. Aquest document ens servirà de full de ruta per a establir i programar les actuacions a dur a terme."

"L'actual equip de govern treballa des de l'anterior mandat en la millora dels serveis que tenen a la seva disposició com ara el clavegueram. En aquest sentit, des del 2021, ja es treballa en la millora de la xarxa estudiant les seves mancances, l'any 2023 es realitza una primera intervenció i aquest 2024 està prevista una altra amb la voluntat de continuar treballant en la qüestió els pròxims anys. De la mateixa manera també estem estudiant actuacions que millorin l'aspecte que presenten actualment les voreres. Aquestes es veuen afectades per l'aparició de males herbes. Des de l'Ajuntament ja hem iniciat els contactes amb empreses especialitzades per a establir una solució duradora", assenyalen des del consistori poblatà.

Finalment, l'equip de govern manifesta que "som conscients dels problemes que presenta el barri i mantenim el diàleg obert amb els veïns i veïnes. De fet, ja fa temps que treballem en solucions que vagin més enllà de reparacions puntuals. Són projectes a mitjà i llarg termini, per la qual cosa hem de demanar paciència al veïnat, però també els podem garantir que hi estem treballant i que hi continuarem treballant."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.