TORNAR
PUBLICITAT

L'ajuntament tanca el pressupost del 2012 amb números positius

La liquidació del pressupost s'ha tractat en el ple d'aquest dimarts

politica
Dimarts, 19 març 2013. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'equip de govern de CiU i ERC-RCat ha donat compte en el ple municipal d'aquest vespre de la liquidació del pressupost del 2012 pel que fa a l' Ajuntament d'Igualada i dels organismes autònoms com el Patronat Municipal d'Esports,  l'Institut Municipal de Cultura i l'Organisme autònom Municipal d'Ensenyaments Artístics d'Igualada.

Segons ha explicat el tinent d'alcalde d'hisenda i interior, Jordi Segura l’Ajuntament d’Igualada ha tancat el 2012 amb un romanent de tresoreria positiu. El romanent consolidat el 2012 ha estat de 230.000 euros positius.

El 2012 s'ha aconseguit un superàvit de 3’4 milions d’euros positius que es deu, 'en primer lloc a un exhaustiu compliment del pressupost i el control de la despesa; en segon lloc a una previsió realista dels ingressos previstos que s’ha complert en un 99%, en tercer lloc, a la mesura del govern de Madrid que imposava la supressió d’una paga extra als treballadors públics i finalment al préstec del govern central ara fa un any per pagar proveïdors'.

Aquest superàvit pressupostari, però, contrasta amb la creixent incidència de la morositat. La morositat que afecta el consistori ha arribat als 2’2 milions d’euros.

El regidor d'hisenda ha afegit que un indicador que reflecteix la capacitat de maniobra financera d'un ajuntament és l'estalvi net, que és la xifra que s'obté una vegada s'han retornat els diners del credit corresponents a aquell any i s'han pagat les despeses. 'Fa anys aquest indicador sempre donava una xifra negativa. El 2012 l'estalvi net ha estat d'un 5,69% (2,3 milions d'euros positius) i ha afirmat que no es veien 'magnituds semblants des del 2006' .

El portaveu del grup del PSC, Jordi Riba ha manifestat que el seu grup no trobava 'adequat exercir un zel en l'estalvi dels recursosde l'Ajuntament en segons quins àmbits', i ha afirmat que hi ha hagut romanents positius en atenció domiciliaria, o en el manteniment del mercat municipal, i 'en altres àmbits socials que no entenem'. Riba ha reiterat que 'no compartim que hi hagi hagut aquest zel estalviador, un excés d'austeritat o austericidi', ha afegit Riba.

Segons el representant del Partit Popular, Joan Agramunt, 'és evident la constatació de la millora dels números de l'ajuntament'. Ha afegit que era un pressupost auster ajustat i prudent en la despesa' però que no estaven d'acord amb alguns apartats de la despesa social: 'hi ha certs incompliments com les partides dels llibres de text', ha afegit. 'Va quedar un romanent important'.

Agramunt ha afirmat també que 'Hi ha hagut un 68,26% de l'increment de la morositat i aquest és un tema que ens preocupa'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.