//Plugins sense CDN ?>
El govern municipal d'Igualada confirmava aquest desembre que no s'obrirà el meló urbanístic aquest mandat. Igualada, per tant, substituirà el pla vigent -del 1986- amb un nou tipus de pla urbanístic vinculat a una llei, la Llei del Territori, que encara s'ha d'aprovar. Una llei que ara està en procés d'informació pública i a la que li queda, així, un llarg procés de tramitació davant l'actual escenari d'incertesa a la política catalana. El govern de la ciutat no descarta optar per modificacions puntuals al Rec "en el cas que sorgís una necessitat urgent" per a instal·lar o fer noves activitats.
La transformació del Rec, per la qual es va iniciar fa un any i mig el concurs de projectes, es farà mitjançant modificacions urbanístiques un cop superat el marc normatiu pel qual els municipis es doten del seu POUM (la actual llei d’Urbanisme catalana). El govern de la ciutat posposa l'aprovació d'un nou pla urbanístic a que hi hagi una llei del territori nova i no preveu que aquest mandat se n'engegui cap. L'alcalde Marc Castells va remarcar davant els mitjans que "es farà un urbanisme quirúrgic al Rec" i que no hi haurà novetats de cap tipus a curt termini perquè consideren que els POUM com a instruments estan obsolets. Aquest parèntesi afecta també a un dels projectes que es van plantejar en el primer tram del segon mandat de l'administració Castells, l'edifici-mirador al carrer Santa Anna.
Es tractava d'un edifici que havia de construir-se al carrer Santa Anna, en base a l'illa de cases que ja existeix actualment a davant del portal del segle XV. Hi havia previst un pas elevat entre el portal d'en Vives i la terrassa de l'edifici. La despesa de la que es va parlar el 2015 en el pressupost plurianual era d'1,7 milions, tot i que ja es va remarcar que era una declaració d'intencions.
Amb el concurs de projectes del Rec, aquesta proposta ha quedat al calaix i els diners s'han redirigit a accions que el govern considerava més prioritàries. Els canvis urbanístics tant al Rec com a la ciutat, però, queden supeditats a que la Llei de Territori s'aprovi al Parlament i això pot significar un nou lapse de temps que se sumaria als 31 anys que té de carrera l'actual Pla General d'Igualada. Ara mateix, la proposta de nova Llei de Territori es troba redactada i s'ha presentat a diversos col·legis professionals. Queda la part del seu debat, al Parlament. L'actual situació d''impasse' que s'ha obert amb l'aplicació del 155 pot retardar encara més la concreció de la nova normativa. A més de l'aprovació de la nova llei, caldrà elaborar el pla d'estructura urbana (PEU) i a partir d'aquí desplegar el planejament derivat. Un procés que serà llarg també.
Amb la nova Llei de Territori desapareixen els POUM i es passa a altres altres figures urbanístiques que ordenen els municipis amb directrius geneals en compres de planejaments tant concrets com es proposava amb els antics POUM. Un planejament derivat que permetria treballar barri a barri i que el govern d'Igualada veu més senzill que la redacció dels plans urbanístics que hi havia fins ara: extensos i de tramitació llarga. Sobre les actuacions que proposa el concurs de projectes en els tres àmbits que es va plantejar, el govern parla d'aconseguir "consensos amplis" primer.
Típic del convergents, no fem res i així no ens hem de mullar.
el sr ramon
les rambles dels castells
10 de gener 2018.12:01h
Lo que te que fer , aquest noi, es multar als que embruten la ciutat, amb plàstics, enganxines i altres brutícies ..
A Salou, posar a la via PUBLICA ( que es de tothom) , plàstics i altres... Llegir més guarraries, esta multat amb 100 Euros.
Que esperes Castells, que la traiem els ciutadans ?
pepe
11 de gener 2018.08:42h
Crec que a Calafell, fan lo mateix.!!
La diferencia amb Igualada, de aquests municipis, es que aquest municipis, viuen del turisme, incloent el turisme Espanyol,
A Igualada això no... Llegir més passa, nosaltres vivim del FUM, del Castells, que ho empastifar tot.