//Plugins sense CDN ?>
Tant un grup com un altre han demanat classes de llengua catalana pels adults i que puguin tenir un espai de treball en temes d'immigració. I han acordat de constituir-se com a associació, properament. A Masquefa, es va acordar que la nova associació es presentaria abans de final d'abril, convocant un acte "massiu, de tots els nous catalans d'origen marroquí i també hi convidarem la petita comunitat paquistanesa de la ciutat", segons va dir la líder d'aquest grup de dones; Colom i els responsables de CDC de la localitat van confirmar la seva assistència per apadrinar el naixement de l'associació. El regidor de Governació, Carles Ventura, va acceptar com a primer compromís, de ser parella lingüística d'una de les portaveus d'aquest grup de dones. A fora de la sala, els esperava un deliciós esmorzar preparat per cadascuna de les senyores assistents: pastissos marroquins, te amb menta,... un acte de benvinguda per a la delegació de la Casa Gran, en la més pura tradició d'hospitalitat de la societat magrebina; valors que recuperem a Catalunya.
El regidor de Governació dels Hostalets de Pierola, el sr. Trias, i el jove Jordi Parcerissas van quedar com a enllaços amb el nombrós grup de joves nous catalans d'origen marroquí, treballadors de la vinya. En Jordi va assumir, a més, de començar parella lingüística amb un dels impulsors de l'associació de joves marroquins que aviat es constituirà, l'Anouar. En Trias els va oferir trobar un professor de català, properament, i a procurar ajudar-los en diverses demandes que van manifestar durant la reunió.
A Vilanova del Camí, aquest cop, la delegació de la Casa Gran s'ha entrevistat amb uns ciutadans d'origen dominicà, a qui han convidat a formar part de l'Espai Latino.
Finalment, a Santa Margarida de Montbui, Colom ha dissertat sobre els reptes del catalanisme, la Casa Gran com a motor de re pensament i mobilització per a que el catalanisme guanyi i governi la Generalitat a la propera legislatura. I dins dels reptes troncals de la societat catalana actual, el de la integració dels nouvinguts per tal que esdevinguin nous catalans i ajudin el catalanisme a tornar a ser motor de canvi, de més benestar i de rellançament econòmic i polític de la nació catalana.